Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 3:46:40 πμ
Παυλίδης Θεόδωρος

Παυλίδης Θεόδωρος

Του Θεόδωρου Παυλίδη, Προέδρου του Συλλόγου Δυτικοποντίων Ν.Κιλκίς ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ

 

Με πρωτοβουλία του γνωστού χορευτή Πλούταρχου (από την Καβάλα) και άλλων Ποντίων φίλων του, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα του ποντιακού συλλόγου Καλαμαριάς, έγινε συνάντηση 21 Ποντίων, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις για το Ζήτημα της ενότητας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 21:27

Το σχόλιό μας

Του Θεόδωρου Παυλίδη

 

 

Γεωργαντά-Βεργίδη

Πριν 15-20 ημέρες διαβεβαιώσατε το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς ότι ο εργολαβος της οδού Ν.Σάντας-ΕΓΝΑΤΙΑ υπέγραψε τα πάντα,συμφώνησε να ξεκινήσει το έργο τον Φεβρουάριο 2016 , ότι παραιτήθηκε των αποζημιώσεών που εδικαιούτο και ότι θα υποστεί τις συνέπειες της μη τήρησης των όρων της σύμβασης κλπ κλπ..
Μάλιστα για το άλλο τμήμα του δρόμου δηλαδή:  Γέφυρα Μαυρονερίου-Είσοδος πόλεως Κιλκίς είπατε ότι ειδικά για το κομμάτι αυτό δεν υπάρχει κανένα προβλημα και ότι οσονούπω με την βελτίωση του καιρού ξεκινούν αμέσως οι εργασίες.(Δηλαδή μέσα στον Φλεβάρη).
Ομως ένας καχύποπτος δημότης (ξέρετε εσείς ποιός)που βρισκόταν στην αίθουσα, σας κάλεσε να υποχρεώσετε τον εργολάβο να βάλει μια μεγάλη ΤΑΜΠΕΛΑ στην αρχή του έργου που να γράφει: Εργο ταδε,προυπολογισμός δείνα,ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΟΥ ΤΑΔΕ,ΠΕΡΑΣ ΕΡΓΟΥ ΤΑΔΕ.
Αυτό γίνεται στην πολιτισμένη Ευρώπη και ο Λαός δεν γνωρίζει μόνο τις ημερομηνίες έναρξης-πέρατος του έργου, αλλά δείχνει και κατανόηση αφού γνωρίζει ότι οι ταλαιπωρίες του έχουν ημερομηνία λήξης
Η ταμπέλα κύριοι της εξουσίας ούτε μπήκε,ούτε φυσικά προκειται να μπεί Πρώτον γιατί τα λόγια είναι πτερέοντα και δεύτερον γιατί η ταμπέλλα σημαίνει ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ των υπευθύνων και κανείς πολιτικός δεν θέλει να θέσει τον λόγο του στην κρίση του Λαού.
 Αν μπεί η ταμπέλα ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙ και κανεις πολιτικός στην χώρα μας δεν θέλει να ξέρει ο Λαός. ΔΥΣΤΥΧΩΣ

 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ
Κάθε πρωι με την σύζυγό μου κάνουμε ποδαρόδρομο στο δρόμο της Κολχίδας μέχρι τα ΧΥΤΑ . Κι ενώ θέλω να απολαύσω τη φύση και τον καθαρό αέρα,ούτε το ένα μπορώ ούτε το άλλο.Ο μεν δρόμος είναι γεμάτος από κάθε είδους σκουπίδια που σιχαίνεσαι τον εαυτό σου,η δε ατμόσφαιρα "ευωδιάζει" από τα αρώματα των σκουπιδιών ιδιαίτερα όταν πλησιάζεις τον χώρο απορριμάτων. Τόσα πλαστικά, χαρτιά και βρωμιές δεν τα ανέχεται ούτε το περιβάλλον. Άς κάνει επί τέλους κάτι ο Δήμος Κιλκίς, έστω και με την συμβολή φυλακισμένων που εκτίουν την ποινή τους. Κάποτε εφήρμοζε ένα τέτοιο πρόγραμμα νομίζω.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 21:03

Κ. Καραμανλής και Κυπριακό

Του Θεόδωρου Ε. Παυλίδη, Δικηγόρου

 

Πόσο βάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί των επικριτών του, για εθνική μειοδοσία;

 

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά λέει ο θυμόσοφος Λαός μας.
Αν ισχυρισθώ ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «πούλησε» το Κυπριακό με αντάλλαγμα την πρωθυπουργοποίηση του, δεν θα κομίσω γλαύκα εις Αθήνας.         Η φήμη αυτή είναι διάχυτη από χρόνια στον τόπο και υπάρχει και σήμερα σημαντική μερίδα του λαού μας που την πιστεύει. Ή τουλάχιστον την δέχεται με επιφύλαξη.  

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 20:56

Οι Πόντιοι της ΘΟΑΝΙΑΣ (TONYA)

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης, δικηγόρος, πρόεδρος του συλλόγου Δυτικοποντίων Ν. Κιλκίς “Ο Γερμανός Καραβαγγέλης” 

 

Ένα ρεπορτάζ για τους Ελληνόφωνους (Ποντιόφωνους) των περιοχών της Τσάηκαρα ή της Τόνυας, έχει ασφαλώς το ενδιαφέρον του. Όταν όμως το κείμενο είναι γραμμένο σε περιοδικό παντουρκικής κυκλοφορίας, γραμμένο από Τούρκο δημοσιογράφο, τότε αποκτά και σημασία. Το ρεπορτάζ ξεφεύγει από την ελληνική υποκειμενικότητα και ο αναγνώστης αφήνεται να βγάλει τα συμπεράσματά του από τα όσα ευθέως με μισόλογα ή υπονοούμενα βγαίνουν στο φως της ιστορίας από τα στόματα των ίδιων των πρωταγωνιστών. Αρκεί βέβαια η πένα να γράφει αλήθειες και όχι να τις <<κατασκευάζει>>.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 20:25

Στο κάτω δέυτερο συρτάρι

ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΡΤΑΡΙ
 Αυτοί οι πολιτικοί δεν παίζονται.Όποτε βρίσκουν τα ζόρια, έχουν πάντα μία δικαιολογία στην άκρη των χειλιών τους(στο έρκος των οδόντων τους που θα έλεγε και ο Όμηρος)
  Θυμάμαι ένα περιστατικό  από Συνέδριο του κόμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Χαλκιδική,τότε που ήμουν Πρόεδρος της νεολαίας της (όσοι γνωρίζουν την ηλικία μου τώρα  γελάνε)

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 20:00

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Άγνωστος μου έστειλε ανωνύμως με ΕΛΤΑ τα δύο κείμενά μου που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα  ΕΙΔΗΣΕΙΣ του Κιλκίς που αφορούν α)την ομιλία μου στον Λόφο και β) την απάντησή μου στον Κώστα Πινέλη
   Στα περιθώρια των κειμένων, ως σύγχρονος glosatores, ιδιόγραφα διατυπώνει τις αντιρρήσεις του σ’ αυτά που γράφω και με επιπλήττει (ντροπή σου κύριε Παυλίδη, ντροπή σου)  γιατί, λέει, υπερασπίζομαι τους φασίστες και συνεργάτες των Γερμανών!!!!!!!

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 22:36

H σοφία του οικοδόμου

ΣΟΦΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ

Όταν πέρυσι ανακοινώθηκε η κίνηση των 58 νέων σωτήρων της Χώρας, τηλεφωνώντας στον ραδιοσταθμό REAL FM ένας οικοδόμος ρώτησε τον παρουσιαστή του προγράμματος: " Δεν μου λες παλληκάρι μου, μέσα στους 58 είναι και ο..... (είπε το όνομα γνωστού περιπατητή διαφόρων κομμάτων)"
Και όταν ο νεαρός από το σταθμό του είπε "ναι", ο γέρο οικοδόμος ακούσθηκε να μονολογεί.
 ''Είπα κι εγώ, γίνεται μπουρδ… χωρίς πουτ… !!!!!!"
  Αλήθεια, τι έγιναν εκείνοι οι 58;

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 22:56

ΕΛΑ ΒΓΑΛΕ ΑΚΡΗ...

Του Θεόδωρου Παυλίδη
Διαφημίζοντας τα λουκάνικα συγκεκριμένης εταιρίας, ο νεαρός παρουσιαστής λέει.
--- "Στη Γερμανία τα λένε λουκάνικα Βιέννης, στην Αυστρία τα λένε λουκάνικα Φραγκφούρτης, έλα βγάλε άκρη"
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.
Ο Βαρουφάκης λέει ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οφείλει "να προετοιμάσει μέτρα για την διατήρηση της ρευστότητος, ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί με τον Ντράγκι, χωρίς να φοβάται ότι αυτός (δηλ. η ΕΚΤ) θα κόψει με την σειρά του την ρευστότητα από τις ελληνικές τράπεζες"(δηλ. εμμένει στο ευρώ).

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 19:15

ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ

Άκουγα προχθές τον Γιώργο Καρατζαφέρη να εκλιπαρεί από την τηλεόρασή (την ιδιωτική του τηλεόραση) τον Ελληνικό Λαό να ψηφίσει ΛΑΟΣ, για να σώσει την πατρίδα.
Μάλλον να σώσει την παρτίδα ήθελε να πει.  Ποιά παρτίδα;  Αυτήν  με τις οφσόρ εταιρίες και την μη δήλωση του πόθεν έσχες.
Δύστυχε Λαέ. Μέχρι πότε θα σου πουλάνε πατρίδες και σωτηρίες  οι πολιτικάντηδες ,για να χώνουν λεφτά του δημοσίου στις τσέπες τους;  Προσοχή λοιπόν ποιόν και τί ψηφίζουμε. Γιατί άλλο πολιτικοί και άλλο πολιτικάντηδες.

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 20:01

ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Την Τρίτη 2-12-2014,ο SAM CHEKWAS μίλησε στην T.V  DION  για το νέο του βιβλίο με τον τίτλο "Το θαύμα να νοιώθεις Έλληνας "
Ποιός είναι ο CHEKWAS;  Είναι ένας Νιγηριανός ο οποίος σπούδασε στην Ελλάδα και πήρε δύο πτυχία, φιλοσοφικής και οδοντιατρικής, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια έφυγε στις ΗΠΑ και άνοιξε βιβλιοπωλείο στην Νέα Υόρκη όπου πουλάει μόνο ελληνικά βιβλία. Μιλάει άπταιστα ελληνικά και στην ελληνική γλώσσα έγραψε το παραπάνω βιβλίο του.