Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 9:08:00 πμ

Ελλάδα

Τα αριστερά αντανακλαστικά (και άλλοθι) του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι ανησυχίες βουλευτών που προέρχονται από περιοχές που κατά κόρον υφίστανται τις επιπτώσεις του προσφυγικού ζητήματος, ενεργοποιήθηκαν κατά την ενημέρωση της ΚΟ του κόμματος από τον υπουργό αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι.
Πτωτικά κινήθηκε την 5ετία 2010- 2014, η συνολική χρηματοδότηση (δημόσια και ιδιωτική) στη χώρα για δαπάνες υγείας και ανήλθε στο 8,29% του ΑΕΠ το 2014, σύμφωνα με την έρευνα για το σύστημα λογαριασμών υγείας της ΕΛΣΤΑΤ.
Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την 28η Μαρτίου 2001, ημέρα που ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» άνοιξε επίσημα πρώτη φορά τις πύλες του, για να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη χώρα, τις μεταφορές, τον τουρισμό, την εξωστρέφεια.
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 21:50

Στειρώσεις σε 240 αδέσποτες γάτες της Αθήνας

Συντάκτης:
Μια σειρά δράσεων στείρωσης σε αδέσποτες γάτες, που θα διαρκέσουν όλη την Άνοιξη του 2016, με παράλληλη εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα που σχετίζονται με τη φροντίδα των ζώων και τη βελτίωση της ευζωίας τους ξεκινά ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την φιλοζωική οργάνωση GAWF/Animal Action.
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 21:50

Με τη συνοδεία σκύλου οδηγού οι τυφλοί στα ΜΜΜ

Συντάκτης:
Η καλύτερη προσβασιμότητα των τυφλών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Διοίκησης του ΟΑΣΑ και υπηρεσιακών παραγόντων του Οργανισμού με εκπροσώπους του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών.
Διαταγή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, με εξειδικευμένες οδηγίες και κατευθύνσεις για το αστυνομικό προσωπικό για προστασία ευάλωτων προσώπων, όπως οι ανήλικοι και οι γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων το διήμερο 5 και 6 Απριλίου αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία αντιδρά στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Λόγω της αποχής δεν θα πραγματοποιηθούν οι πλειστηριασμοί που προγραμματίζονταν για τις 6 Απριλίου.
Διαδήλωση με τη συμμετοχή προσφύγων σήμερα, Τετάρτη 30 Mαρτίου, στην Ομόνοια στις 18.00 και πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ «ενάντια στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή από την κυβέρνηση και προωθεί με συγκεκριμένες ρυθμίσεις την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας» πραγματοποιεί ο «Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων».
Ενεργοποιούνται οι βαθμολογικές προαγωγές στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίες είχαν παγώσει εδώ και χρόνια λόγω των δεσμεύσεων περί «μικρότερου κράτους» των κυβερνήσεων προς τους εκροσώπους των δανειστών. Ουσιαστικά, το νέο μοτίβο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη βάση των μνημονιακών συμφωνιών περί μειώσεων των δημοσιονομικών δαπανών, στηρίζεται στην αποσύνδεση της βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης.

Με καταγγελίες κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά απαντά μέσα από τη φυλακή ο προφυλακισθείς για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών Παναγιώτης Μουσάς. Ο ίδιος λέει ότι είναι πολιτικός κρατούμενος της κυβέρνησης.