Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 1:33:40 μμ

Ελλάδα

«Κραυγή αγωνίας» από τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό Ίδρυμα στην Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν το ...λουκέτο.

«Με την εγκεκριμένη μέχρι σήμερα χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας, βρίσκεται σε κίνδυνο ακόμη και η στοιχειώδης λειτουργία του ΑΠΘ» αναφέρεται σε ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος, που καλείται πλέον να λειτουργήσει με 11.900.000 ευρώ ολόκληρη τη χρονιά.
Στο γραφείο του στη Βουλή, βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει συνεργασία με υπουργούς για θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Ανάμεσα, στους υπουργούς που έχουν μεταβεί στη Βουλή είναι οι υπουργοί Επικρατείας Ν.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα έχει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το αυριανό πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με τον ολλανδό και τον αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών.

Αναλυτικοτερα, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι προγραμματισμένη για τις 13:15.

Εβδομάδα κινητοποιήσεων στα λιμάνια εν όψει των ιδιωτικοποιήσεων τους την ίδια στιγμή που φορείς του Πειραιά αναμένουν την απόφαση τυο ΣτΕ μετά την προσφυγή που είχαν καταθέσει κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και συζητήθηκε στις 6 Οκτωβρίου.
Συνολικά 2.561 πρόσφυγες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα και τη FRONTEX, αλλά και από ένα ιδιωτικό ιστιοπλοϊκό σκάφος, σε 69 περιστατικά, στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου, Καλολίμνου, Κω και Μεγίστης, από τις 07:30 της περασμένης Παρασκευής έως τις 07:30 σήμερα, Δευτέρα.
Την εκτίμηση ότι ο διάλογος μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ δεν πρέπει να φοβίζει, καθώς και ότι το κόμμα δεν κινδυνεύει από διάσπαση εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος επιμένει ότι το ντιμπέιτ μεταξύ των «4» πρέπει να πραγματοποιηθεί.
Την πρώτη κεντρική προεκλογική ομιλία του πραγματοποιεί στην Αθήνα, στο Gazi Hall, σήμερα στις 18:00, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας. Συνεργάτες του, μάλιστα, επισημαίνουν πως επέλεξε αυτή την περιοχή της Αθήνας για συμβολικούς λόγους καθώς «βρίσκεται σε προοπτική αναγέννησης και σε μία διαδικασία ανανέωσης».
Προτάσεις για ισοδύναμα για τα θέματα των αγροτών στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο κ.
Ένοχους κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και τους τρεις κατηγορουμένους στην υπόθεση με τις μίζες για τα συστήματα τηλεπικοινωνιών του Στρατού "Ερμής 2", επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στο εδώλιο, με την κατηγορία της άμεσης συνέργιας σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, κάθονται ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην διευθυντής Εξοπλισμών, ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών και ο Νίκος Λεονταρίτης, στέλεχος της διεύθυνσης Εξοπλισμών.
Την ώρα που η Μέση Ανατολή αναφλέγεται και πάλι. Την ώρα που η Συρία και η Παλαιστίνη αποτελούν εκ νέου σημεία ανάφλεξης Πατριάρχες και εκπρόσωποι μουσουλμανικών κοινοτήτων από διαφορετικές χώρες συγκεντρώθηκαν μετά από πρωτοβουλία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε μια προσπάθεια διαλόγου και καταλαγής.