Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 4:38:36 πμ

Ελλάδα

Εκείνο το βροχερό απόγευμα της 20ής Οκτωβρίου 1968 ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε στον Σκορπιό την Τζάκι Μπουβιέ-Κένεντι. Η παγκόσμια κοινότητα έστρεφε γεμάτη περιέργεια το βλέμμα στον ιδιόκτητο παράδεισο του έλληνα κροίσου με αφορμή τον «γάμο του αιώνα».
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 09:50

Το alter ego του κ. Τσίπρα

Συντάκτης:
Πριν από λίγες ημέρες ένα ελικόπτερο με επενδυτές προσγειώθηκε στο Τολό της Αργολίδας για να επισκεφθεί δυο μικρά νησιά που προσφέρονται για τουριστική αξιοποίηση. «Μα τα νησιά αυτά δεν νοικιάζονται. Με ποιον έχετε μιλήσει;» ρώτησαν οι περίοικοι τους επισκέπτες.
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 09:50

Ξεκλειδώνουν οι αποκρατικοποιήσεις

Συντάκτης:
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης των προαπαιτουμένων του Μνημονίου η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη από την περασμένη εβδομάδα να ξεκλειδώσει και τις αποκρατικοποιήσεις που κρατούσε κλειδωμένες επί δέκα μήνες. Η αρχή έγινε ήδη με την απόφαση παραχώρησης των 13 περιφερειακών αεροδρομίων .
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 09:50

Ο οικονομολόγος που ξεχνούσε τα εκατομμύρια

Συντάκτης:
Είναι δυνατόν ένας πολιτικός να ξεχάσει ή να μη θεωρήσει σημαντικό ένα εκατομμύριο ευρώ και να μην το αναφέρει στη δήλωση «πόθεν έσχες»; Πολύ περισσότερο που ο Γ. Σταθάκης - ο οποίος μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι αυτός ήταν ο υπουργός που «ξέχασε» να το δηλώσε.
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 09:50

Ελλάς, Γαλλία, κηδεμονία

Συντάκτης:
Την αναθέρμανση της Ελληνογαλλικής Συμμαχίας προσδοκά η κυβέρνηση με την επίσημη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα στις 22 και 23 Οκτωβρίου σε μια ιδιαίτερη συγκυρία. Ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει πολλά στη στήριξη του γάλλου προέδρου για τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που έχουν δημιουργήσει η οικονομική.
Σε μια πολιτική μάχη για γερά νεύρα και αντοχές εξελίσσεται η εσωκομματική διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και ουδείς μπορεί να προβλέψει εάν και πώς θα φθάσει η αξιωματική αντιπολίτευση ως τις κάλπες.
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 09:50

Ανακεφαλαιοποίηση πριν από την τελική αξιολόγηση

Συντάκτης:
Κλειστά κρατάει ακόμη τα χαρτιά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Με τον τρόπο αυτόν οι Ευρωπαίοι διατηρούν την πίεση προς το εγχώριο πολιτικό σύστημα να προχωρήσει στην ταχεία υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ώστε να απαλειφθεί η πολιτική αβεβαιότ.
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 09:50

Ελπίδες για διαχειρίσιμο κεφαλαιακό έλλειμμα

Συντάκτης:
Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν από τα stress tests της ΕΚΤ θα είναι διαχειρίσιμες επικρατεί στα τραπεζικά επιτελεία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα νούμερα κινούνται κοντά στις εκτιμήσεις τους.
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 09:50

Στην ενεργειακή «αγκαλιά του θείου Σαμ»

Συντάκτης:
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να κινείται πλέον σε πλήρως φιλοαμερικανική τροχιά και να μην έχει δισταγμούς να πέσει «στην αγκαλιά του θείου Σαμ». Η στροφή της Αθήνας στα ενεργειακά, έπειτα από ένα μάλλον άτυχο και ερασιτεχνικό φλερτ με τη Μόσχα, σταδιακά λαμβάνει σάρκα και οστά.
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 09:50

Αλλο πρόσφυγες, άλλο Μνημόνιο

Συντάκτης:
Τίποτε δεν μπορεί πλέον να τους σταματήσει. Οι πρόσφυγες διεισδύουν τώρα και μέσω της Βόρειας Ευρώπης στη Γερμανία. «Η χώρα μπάζει από παντού» έλεγε ραδιοσχολιαστής. «Οι πλούσιοι πρόσφυγες ταξιδεύουν αεροπορικά από την Τουρκία στη Ρωσία και από εκεί στη Φινλανδία και στις χώρες της Βαλτικής από όπο.