Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 4:30:49 μμ

Κόσμος

Χιλιάδες εργαζόμενοι της Google έχουν υπογράψει εσωτερική αίτηση με την οποία ζητούν από την εταιρεία να μείνει έξω «από το εμπόριο πολέμου» και να μην συνεργάζεται με τον αμερικανικό στρατό, ενώ κάποιοι υπάλληλοι έφτασαν στο σημείο να παραιτηθούν.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνάντησης που είχε με γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων μίλησε χωρίς να τον διακόψουν για περίπου μία ώρα.

Στον μονόλογο του ο αμερικανός πρόεδρος έδωσε στους γερουσιαστές ένα πολύ καλό μάθημα για το πώς να κωλυσιεργούν πολιτικά, ενώ παρέκαμψε το ζήτημα που προέκυψε με τις απρεπείς δηλώσεις μιας υπαλλήλου του Λευκού Οίκου για την κατάσταση της υγείας του βετεράνου ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, όπως αναφέρει το Politico.

Νέο σπίτι της φρίκης, σε μια υπόθεση που θυμίζει πολύ αυτή της οικογένεια Τέρπιν, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από σύλληψη άνδρα στην Καλιφόρνια με τις κατηγορίες της «μακράς και συνεχούς ιστορίας σοβαρής σωματικής και συναισθηματικής κακοποίησης» των 10 παιδιών του ηλικίας μεταξύ 4 μηνών και 12 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία του Φερφιλντ της Καλιφόρνια.

Για πρώτη φορά στη Γαλλία, δύο μοντέλα, η Γαλλίδα Gwenola Guichard και η Ρωσίδα, Ekaterina Ozhiganova ρίχνουν φως στις συνθήκες εργασίας σε έναν εντελώς θολό κλάδο, που δεν είναι καθόλου λαμπρός όσο πιστεύεται.
Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 13:50

Πρόβλημα διαρροών στο Λευκό Οίκο

Συντάκτης:
Αφορμή να επανέλθει στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα διαρροής πληροφοριών από το Λευκό Οίκο έγινε το ζήτημα που προκλήθηκε σχετικά με την διαρροή του απρεπούς σχολίου μιας υπαλλήλου του Λευκού Οίκου για την υγεία του βετεράνου Γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν, όπως αναφέρει το CNN.
«Παρεμπόδιση του κράτους δικαίου, της ελευθερίας έκφρασης, αλλά και της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας. Αυτή είναι η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, όπως διατυπώνεται και στην τελευταία έκθεση της ΕΕ όπου καθίσταται σαφές ότι η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από την ΕΕ» γράφει η γερμανική Die Welt.
Σε καλύτερες επιδόσεις στις ευρωεκλογές του 2019 ελπίζει το κόμμα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε σχέση με τους αντιπάλους του σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση ενόψει αυτής της αναμέτρησης, η οποία δημοσιεύεται την Τετάρτη, κάτι που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στα σχέδιά του για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ.
Ινδονήσιοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις άνδρες ο ένας από τους οποίους τους επιτέθηκε κρατώντας ένα σπαθί παρόμοιο με εκείνα των σαμουράι και τραυμάτισε δύο συναδέλφους τους, στο αρχηγείο της αστυνομίας της επαρχίας Ριάου, στην πρωτεύουσά της, την πόλη Πεκάνμπαρου, στη νήσο Σουμάτρα.
Τουλάχιστον 12 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την τελευταία δεκαετία λόγω των ενόπλων συρράξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2017, με τον αριθμό αυτό να είναι ο μεγαλύτερος της τελευταίας δεκαετίας, αποκαλύπτει έκθεση του Κέντρου Παρακολούθησης του Εσωτερικού Εκτοπισμού (IDMC), οργανισμού που καταγράφει τις τάσεις του φαινομένου, η οποία δίνεται στη δημοσιότητα την Τετάρτη.
Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 08:50

Το σκοτεινό σχέδιο Ορμπαν για την Ευρώπη

Συντάκτης:
Το μήνυμα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ήταν σαφές. «Το έθνος βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας μιας διεθνούς συμμορίας που επιθυμεί να υπονομεύσει την κυριαρχία του, ενώ οι μετανάστες θα κατακλύσουν τη χώρα».