Τρίτη, 7 Μαΐου 2024, 5:01:46 μμ

Κόσμος

Στη Γαλλία αναμένεται να τυπωθεί το πρώτο μπλε διαβατήριο του Ηνωμένου Βασιλείου για την εποχή μετά το Brexit, ένα πολύτιμο σύμβολο ανεξαρτησίας για πολλούς που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της βρετανικής εταιρίας De La Rue που τυπώνει την ισχύουσα βυσσινί εκδοχή του επίσημου εγγράφου.
Η πλειοψηφία των Αμερικανών συμπεριλαμβανομένων Ρεπουμπλικάνων, Δημοκρατικών και των κατόχων όπλων, επιθυμούν αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή αλλά και ένοπλους φρουρούς στα σχολεία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε στις αρχές Μαρτίου.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αντάλλαξε εμπειρίες και απόψεις όσον αφορά την ηγετική ικανότητα και την ιδιότητα του γονέα με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα 'Αρντερν, η οποία περιμένει το πρώτο της παιδί τον Ιούνιο.
Ένας αιτών άσυλο ο οποίος δήλωνε Αφγανός καταδικάστηκε στη Γερμανία σε ισόβια κάθειρξη για το βιασμό και φόνο μιας 19χρονης φοιτήτριας, ένα έγκλημα που είχε αποκαλύψει τις δυσλειτουργίες της ευρωπαϊκής συνεργασίας και είχε τροφοδοτήσει τον αντιμεταναστευτικό λόγο στη χώρα.
Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε χημικό εργοστάσιο της Τσεχίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη σκοτώθηκαν έξι άτομα.

Πρόκειται για το εργοστάσιο The Synthos που βρίσκεται βόρεια της Πράγας.
Άνδρες της αστυνομίας των Φιλιππίνων σκότωσαν 13 φερόμενους ως διακινητές ναρκωτικών και συνέλαβαν πάνω από 100 ανθρώπους κατά τη διάρκεια των δεκάδων επιχειρήσεων που διεξήγαγαν την Τετάρτη σε μια επαρχία βόρεια της πρωτεύουσας, γνωστοποίησε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.
Ο γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε στους ανακριτές που ερευνούν τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 με κεφάλαια που έλαβε από τον εκλιπόντα δικτάτορα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι ότι «οι συκοφαντίες έχουν κάνει τη ζωή του κόλαση» από το 2011, σύμφωνα με την εφημερίδα Figaro.
Ένας Μεξικανός δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από σφαίρες στην Πολιτεία Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό, όπου η δράση του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί γάγγραινα, γνωστοποίησε την Τετάρτη η Κρατική Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CEAPP).
Λίγες μέρες προτού το λαϊκιστικό, αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων τον αναδείξει συντριπτικά υποψήφιο για την πρωθυπουργία, ο 31χρονος Λουίτζι Ντι Μάιο επισκέφθηκε τον κεντρικό καθεδρικό ναό της Νάπολι για ένα προσκύνημα.
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 07:50

Ο «καλός οιωνός» για το Κίνημα 5 Αστέρων

Συντάκτης:
Λίγες μέρες προτού το λαϊκιστικό, αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων τον αναδείξει συντριπτικά υποψήφιο για την πρωθυπουργία, ο 31χρονος Λουίτζι Ντι Μάιο επισκέφθηκε τον κεντρικό καθεδρικό ναό της Νάπολι για ένα προσκύνημα.