Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 8:33:29 μμ

Κόσμος

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν το Σάββατο τη ζωή τους και ορισμένοι τραυματίστηκαν στην Καμπούλ από επίθεση που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν.
Ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, απέλυσε τον Άντριου Μακέιμπ, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή του FBI, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη συνταξιοδότησή του.

«Με βάση την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή, τα ευρήματα της αρμόδιας υπηρεσίας του FBI (Office of Professional Responsibility), τερμάτισα τη σχέση εργασίας του Άντριου Μακέιμπ με άμεση ισχύ» ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Σέσιονς.
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 11:50

Ντέιβιντ Σόλομον: Ενας DJ επικεφαλής της Goldman Sachs

Συντάκτης:
Η Goldman Sachs ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Ντέιβιντ Σόλομον θα είναι ο πρόεδρος και διευθυντής επιχειρήσεών της από τις 20 Απριλίου, κάτι που του ανοίγει τον δρόμο για να διαδεχθεί τον Λόιντ Μπλάκφαϊν, τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της επενδυτικής τράπεζας ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί στο τέλος του έτους.
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 11:50

Ο ξεχωριστός κύριος Χόκινγκ στη Σάμο

Συντάκτης:
«Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για το θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, ο οποίος ήταν σπάνιος άνθρωπος και σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη». Με τα λόγια αυτά τα παιδιά του κοσμολόγου Στίβεν Χόκινγκ, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ, τον αποχαιρέτησαν πριν από λίγες ημέρες.
Οργή για την Τζίνα Χάσπελ έχει ξεσπάσει από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πολλούς Δημοκρατικούς, ακόμη και σοβαρούς Ρεπουμπλικανούς με επιρροή στη Γερουσία. Οπως ο Ραντ Πολ και ο Τζον Μακ Κέιν, που λένε ότι δεν θα στηρίξουν για την ηγεσία της CIA μια γυναίκα που έδειξε τέτοια «χαρωπή ευχαρίστηση» για απάνθρωπα βασανιστήρια.
Εκατοντάδες πωλήτες βγήκαν για μια ακόμα ημέρα στους δρόμους της Μαδρίτης μετά το θάνατο ενός σενεγαλέζου πλανόδιου πωλητή από ανακοπή καρδιάς την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από την αστυνομία, στη συνοικία Λαβαπιές της ισπανικής πρωτεύουσας.
Η Βόρεια Κορέα θα έχει «ένα καλύτερο μέλλον» εάν ακολουθήσει «τον σωστό δρόμο» προς την αποπυρηνικοποίηση, ήταν η εκτίμηση που διατύπωσαν από κοινού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζε-ιν, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.
Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία πρότειναν να επιβληθούν νέες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ιράν για το βαλλιστικό πρόγραμμά του και για τον ρόλο του στον πόλεμο στη Συρία, σύμφωνα με ένα απόρρητο έγγραφο, σε μια προσπάθεια να πείσουν την Ουάσινγκτον να παραμείνει στη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά της Τεχεράνης.
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 23:50

πΓΔΜ: Συνεχίζεται η ένταση Ζάεφ - Ιβάνοφ

Συντάκτης:
Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ και του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, μετά την άρνηση του τελευταίου να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα για το νομοσχέδιο που ψήφισε προχθές η Βουλή, σχετικά με την διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 22:50

Ρωσία: Αυλαία στην προεκλογική περίοδο

Συντάκτης:
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η προεκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Ρωσία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Βλ. Πούτιν αναμένεται να λάβει ποσοστό 57-70%.

Οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν το πρόγραμμα τους επισκεπτόμενοι πολλές περιοχές της αχανούς χώρας, ωστόσο η (χρονική) μερίδα του λέοντος του προεκλογικού αγώνα αναλώθηκε στα κεντρικά ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.