Μια διαθεματική προσέγγιση στα στάδια παραγωγής αυτού του παραδοσιακού προϊόντος. Από την προμήθεια των πρώτων υλών μέχρι την τελική διάθεση του προϊόντος , η οικονομία, η επιχειρηματικότητα, τα μαθηματικά, η φυσική και η χημεία συνεργάστηκαν και δοκίμασαν τις γνώσεις των μαθητών υπενθυμίζοντας τους ότι το σχολείο δεν προσφέρει "ξερές" γνώσεις αλλά παρέχει εφόδια χρήσιμα για τη μετέπειτα ζωή
Οι μαθητές με χαρά υποδέχθηκαν την εξωτερική συνεργάτη της δράσης Αναστασία Τσατσαρώνη, φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, που τους μίλησε για την τέχνη της σαπωνοποίησης, την εξέλιξή της μέσα στο χρόνο και την διαδικασία παραγωγής. Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, ανέλαβαν την επεξεργασία της σαπουνόμαζας, από το κόψιμό της μέχρι την χύτευσή της στο καλούπι. Με ιδιαίτερο ζήλο, συνεργάστηκαν αρμονικά ώστε να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της Δράσης στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar.
Ο ενθουσιασμός και η χαρά της δημιουργίας ήταν διάχυτα στα πρόσωπα των μαθητών οι οποίοι μέσα από αυτές τις καινοτόμες δράσεις βλέπουν με άλλο μάτι την εκπαίδευση.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κυρία Αναστασία για την προσφορά της στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς,
2ο Γυμνάσιο Κιλκίς