Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2025, 1:09:18 μμ
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2025 09:42

Δράμα: Ένα καινοτόμο κολυμβητήριο στην πόλη χάρη στη δωρεά της οικογένειας Αποστολίδη

του ανταποκριτή μας Β.Λωλίδη

Η πόλη και η περιφερειακή ενότητα Δράμας απέκτησε ένα νέο, σύγχρονο κλειστό κολυμβητήριο, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Raycap και του αείμνηστου προέδρου της Κώστα Αποστολίδη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 5.155.000 ευρώ, εκ των οποίων ο δήμος Δράμας συμμετείχε με περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το νέο κολυμβητήριο υπήρξε πάγιο αίτημα τόσο των αθλητικών συλλόγων της Δράμας όσο και της τοπικής κοινωνίας. Υπενθυμίζεται ότι το παλιό κολυμβητήριο έκλεισε οριστικά λόγω παλαιότητας και πολλών τεχνικών προβλημάτων τον Οκτώβριο του 2020. Έκτοτε, οι αθλητές της Δράμας χρησιμοποιούσαν το κλειστό κολυμβητήριο της γειτονικής Καβάλας για τις προπονήσεις τους.

Ο δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την έναρξη λειτουργίας της νέας αθλητικής εγκατάστασης, που αποτελεί πραγματικό κόσμημα για την περιοχή, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στη μεγάλη προσέλευση δημοτών που υπάρχει από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη δωρεά του αείμνηστου Κώστα Αποστολίδη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Αποστολίδη και την εταιρεία Raycap, για τη μεγάλη αυτή προσφορά στην κοινωνία της Δράμας -και όχι μόνο.”

Το κόστος συντήρησης του νέου κολυμβητηρίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ανέρχεται στα 300.000 ευρώ ετησίως και τα χρήματα αυτά έχουν εξασφαλιστεί από τον προϋπολογισμό του δήμου. Ωστόσο, οι αθλητές και οι πολίτες που θα το χρησιμοποιούν θα καταβάλουν ένα μικρό μηνιαίο αντίτιμο, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, ως ανταποδοτικό τέλος για τη χρήση της αθλητικής εγκατάστασης. Το νέο κολυμβητήριο καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.250 τ.μ. και διαθέτει δυο πισίνες (μια μεγάλη και μια μικρή), αποδυτήρια, γυμναστήριο, αναψυκτήριο και ιατρείο. Επίσης, έχουν δημιουργηθεί 30 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων. Συνολικά φυτεύτηκαν 35 νέα δέντρα, 9.500 θάμνοι, ενώ δημιουργήθηκαν 4.600 τ.μ. χώροι πρασίνου.

Στο νέο κολυμβητήριο εφαρμόζονται σύγχρονα μηχανολογικά και βιοκλιματικά συστήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 50% και μείωση του λειτουργικού κόστους, ενώ κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί κατά 30% ο όγκος του κτιρίου και να υπάρχει αισθητική εναρμόνιση με το περιβάλλον.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί πως η οικογένεια του Κώστα Αποστολίδη διέθεσε και επιπλέον 1,4 εκατ. ευρώ για τον καλλωπισμό και την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος περιλαμβάνει και το κλειστό γυμναστήριο, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νέου κολυμβητηρίου.

Ο δήμαρχος Δράμας, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να σεβαστούν και να διαφυλάξουν συνολικά τους αθλητικούς χώρους ώστε να διασφαλιστεί η όμορφη εικόνα τους στον παρόν και στο μέλλον.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr