Το γεγονός ότι τελικά θα είναι υποψήφιοι μόνο τέσσερις βουλευτές, η Όλγα Κεφαλογιάννη και οι Μάκης Βορίδης, Θανάσης Μπούρας και Γεράσιμος Γιακουμάτος, για τέσσερις θέσεις, οδήγησε στην απόφαση να μην στηθούν κάλπες, εκτός και εάν υπάρξει αίτημα από μέλος της Κ.Ο.
Η ομάδα των αμφισβητιών και των δελφίνων δεν θέλησε, ούτε σε αυτή την χρονική στιγμή, να αντιπαρατεθεί ευθέως με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ώστε να καταγραφεί η επιρροή και οι συσχετισμοί στην Κ.Ο. και θα συνεχίσει τον παρασκηνιακό πόλεμο φθοράς.
Στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, ένα νέο όργανο που ουσιαστικά θα έχει κεντρικό ρόλο στην χάραξη της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της ΝΔ, θα συμμετέχουν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Πλακιωτάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης, ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και προγράμματος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, ένας σύμβουλος του κ. Σαμαρά (θα εναλλάσσεται ανάλογα το θέμα, αλλά κυρίως θα παρίσταται ο Χρύσανθος Λαζαρίδης) και τέσσερα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι τελικά επέλεξε να μην εμπλακεί στη διαδικασία ο πρώην υπουργός Βασίλης Κικίλιας που έχει ανοίξει δική του…περπατησιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι συντονιστές που έχουν «κλειδώσει» και εμφανίζονται αναβαθμισμένοι, καθώς υπήρξε συμφωνία με τον κ. Σαμαρά είναι οι εξής: Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομικών), Κώστας Τασούλας (Εξωτερικών και Άμυνας), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Εργασίας), Σίμος Κεδίκογλου (Δημόσιας Διοίκησης), Σοφία Βούλτεψη (Μορφωτικών Υποθέσεων) και Σταύρος Καλαφάτης (Παραγωγής και Εμπορίου).
Για τους τομεάρχες των έξι πεδίων θα γίνουν εκλογές, καθώς υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι. Το ενδιαφέρον της εκλογικής διαδικασίας είναι πόσοι θα ψηφίσουν και εάν θα υπάρξουν λευκά ή άκυρα.
Αναλυτικά:
Ο κ. Σταϊκούρας θα έχει τομεάρχες, την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (δημοσιονομικά) και τον Απόστολο Βεζυρόπουλο (φορολογικά). Ο κ. Τασούλας θα έχει τομεάρχη Άμυνας τον Στέφανο Γκίκα και τομεάρχη Εξωτερικών ή τον Γιώργο Κουμουτσάκο ή τον Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει τομεάρχη Υγείας τον Γιώργο Βαγιωνά ή τον Χρήστο Κέλλα. Ο κ. Κεδίκογλου θα εποπτεύει τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, τον τομεάρχη Εσωτερικών Γιώργο Γεωργαντά και τον Δημήτρη Κυριαζίδη (Δημόσιας Τάξης). Η κυρία Βούλτεψη θα έχει ως τομεάρχες, τους Θεόδωρο Φορτσάκη (Παιδείας) και Κώστα Κουκοδήμο (Αθλητισμού) και ή τον Γιώργο Στύλιο ή την Έλενα Ράπτη (Τεχνολογίας και Έρευνας). Ο κ. Καλαφάτης θα έχει τομεάρχες τους Λευτέρη Αυγενάκη (Υποδομών), Φωτεινή Αραμπατζή (Αγροτικού), Νότη Μηταράκη (Ναυτιλίας) και Κώστα Σκρέκα (Ανάπτυξης).
Πηγή: Το Βήμα