Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2025, 4:14:26 πμ

Ελλάδα

Ως μια πολλά υποσχόμενη λύση αναδεικνύονται ολοένα και πιο έντονα τα βρώσιμα έντομα, τόσο για τη διατροφή του ανθρώπου, την χρήση τους ως ζωοτροφή, αλλά και για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Το πτώμα ενός ατόμου, αγνώστων στοιχείων -μέχρι αυτή την ώρα- εντόπισαν πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς τα ξημερώματα σε προκατασκευασμένη κατοικία, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2025 08:40

Τραγικός θάνατος 30χρονου σε τροχαίο στην Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:

Ένας τριαντάχρονος άνδρας έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο.

Προετοιμασίες γάμου Νικόλαου Ντε Γκρες και Χρυσής Βαρδινογιάννη: εκλεκτοί καλεσμένοι, μοναδικό νυφικό. Ο Νικόλαος Ντε Γκρες και η Χρυσή Βαρδινογιάννη πραγματοποίησαν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μαζί έπειτα από την ανακοίνωση του αρραβώνα και του επικείμενου γάμου τους, που θα τελεσθεί στις 18:00 την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.

Ωδή σε έναν θεσμό που δεν πιστεύει πια ο ίδιος αλλά και πολύς κόσμος πλέον, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συλλογή με θέμα τον γάμο του παλαιοπώλη Θανάση Μαυρομάτη.

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

Δεκαεννέα κεριά, όσα και τα χρόνια ζωής του νεαρού φοιτητή, Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2022 σε τυφλό οπαδικό χτύπημα, άναψαν απόψε στο σημείο όπου του επιτέθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Στο μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες του Κιλκίς στην είσοδο της πόλης βρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει κάθε ρεαλιστική πρόταση που θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα του πρωτογενούς τομέα και ότι είναι στο πλευρό των παραγωγών.

Ήταν 108 χρόνια πριν, στο μακρινό 1917, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Γαλάτιστας προχώρησαν στη δημιουργία γεωργικού συνεταιρισμού στην περιοχή, εκλέγοντας το πρώτο του πρόεδρο, Αστέριο Ζωγράφο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, χαρακτήρισε τη δυναμική της ελληνικής κτηνοτροφίας «αδιανόητη» και κάλεσε σε συμμαχία όλους τους εμπλεκόμενους με τον κλάδο, ώστε να μπορέσει αυτός να απολαύσει την προστιθέμενη αξία που μπορεί να δημιουργηθεί μέσω και της νέας πραγματικότητας που φέρνει η κλιματική κρίση.