Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 10:24:57 πμ
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 20:27

ο Ισραήλ βομβάρδισε «στρατιωτικούς στόχους» των Χούθι στη Χοντέιντα – Το Ισραήλ θα «πληρώσει το τίμημα» απαντούν οι υεμενίτες αντάρτες 20/07/2024

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα “στρατιωτικούς στόχους” των Χούθι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα στη δυτική Υεμένη σε αντίποινα για τις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Το εβραϊκό κράτος έστειλε ένα “μήνυμα” μετά τον θάνατο ενός Ισραηλινού πολίτη.

Από την πλευρά τους, οι υεμενίτες αντάρτες προειδοποίησαν ότι το Ισραήλ θα “πληρώσει το τίμημα” για τις σημερινές επιθέσεις τους, οι οποίες προκάλεσαν θύματα.

Οι βομβαρδισμοί έγιναν μια μέρα μετά την επίθεση με drone που προκάλεσε έναν νεκρό στο Τελ Αβίβ, επίθεση για την οποία ευθύνονται οι αντάρτες της Υεμένης.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι οι επιθέσεις είναι αντίποινα για τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ από τους Χούθι τους τελευταίους μήνες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι, Al-Masirah, μετέδωσε επίσης αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα, με τους αντάρτες να κατηγορούν το Ισραήλ.

Ένας αξιωματούχος των ανταρτών προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα “πληρώσει το τίμημα” για τα πλήγματα, δηλώνοντας ότι θα απαντήσουν σε κλιμάκωση.

Χθες, ένα ιρανικής κατασκευής drone επιτέθηκε στο Τελ Αβίβ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις, με τους Χούθι να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr