
Από τη δημοτική σύμβουλο Παιονίας και γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, Κατερίνα Κούπανη, της παράταξης «Παιόνων Πολιτεία», με επικεφαλής τον Χρήστο Δραγανίδη, εστάλη η ακόλουθη επιστολή-καταγγελία στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου:
«Κύριε Πρόεδρε,
Ο τρόπος λειτουργίας του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση της παράταξης μας και σας καλούμε να πάρετε θέση για τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες του οι οποίες αποδεικνύουν αν μη τι άλλο ότι ο κύριος Αλίρης δεν σέβεται και δεν υπολογίζει κανέναν από τους αιρετούς συναδέλφους του.
Διοργάνωσε αυγοτσούγκρισμα, με δική του πρωτοβουλία και χωρίς μάλιστα να έχει προηγουμένως συζητήσει, ενημερώσει και συγκαλέσει το Δ.Σ. του νομικού προσώπου του ΚΑΠΗ , όπως ο νόμος ορίζει με πρόσκληση ή έστω και χωρίς. Έκλεισε μουσική, αγόρασε κεράσματα, αναψυκτικά, αυγά κτλ. Παρέλειψε βέβαια να προσκαλέσει τα μέλη του Νομικού Προσώπου του ΚΑΠΗ, τοπικούς και δημοτικούς Συμβούλους πλην της κυρίας Παλλάνη και του κυρίου Ίγγιλη.
Διοργάνωσε την ιστορική εκδήλωση για τους 52 συμπατριώτες μας που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς. Ανέλαβε το στήσιμο της όλης εκδήλωσης , όπως την καθαριότητα του χώρου, τον φωτογράφο, τα κεράσματα, τα αναψυκτικά, την ομιλία από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής κ. Θ. Θεοδωρίδη, παρέλειψε όμως να ενημερώσει και να προσκαλέσει και πάλι τους τοπικούς και Δημοτικούς Συμβούλους, πλην του κ. Θεοδωρίδη.
Δεν μας ενημέρωσε όμως ο κύριος Αλίρης ,με ποια ιδιότητα μπορεί να διοργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και μάλιστα όταν δεν το γνωρίζουν ούτε τα μέλη του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του ΚΑΠΗ, ούτε τα υπόλοιπα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του, ούτε οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής;
Εδώ τίθεται θέμα νομιμότητας της λειτουργίας του ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας . Δεν έχει το δικαίωμα να λειτουργεί ως μονάδα, αυταρχικά και μοναρχικά, αλλά έχει υποχρέωση να συζητά, να ενημερώνει και να ασφαλώς να μην αγνοεί τα υπόλοιπα τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου του. Επίσης να στέλνει προσκλήσεις εγκαίρως, σε όλους τους Συμβούλους ανεξάρτητα τη παράταξη στην οποία ανήκουν και σίγουρα όχι επιλεκτικά. Καταγγέλλουμε τη στάση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενημερώνουμε προκαταβολικά ότι δεν θα ψηφίσουμε τις δαπάνες που έκανε χωρίς να ενημερώσει κανένα από τα υπόλοιπα μέλη και εάν επαναληφθεί θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα.
Όταν μια τακτική επαναλαμβάνεται, τότε υπάρχει σκοπιμότητα. Η παράταξη μας θεωρεί ότι εδώ υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Με τα χρήματα του Δήμου Παιονίας που ψηφίζονται από όλες τις παρατάξεις ,ο κύριος Αλίρης δεν έχει δικαίωμα να κάνει πολιτική και να καταργεί την δημοκρατία».