Ένα πρόβλημα που αφορά στο εργασιακό καθεστώς των εργατώ γης, αλλά έχει τις προεκτάσεις του και στην εύρυθμη λειτουργία παραγωγικών μονάδων του νομού οδεύει προς την διευθέτησή του μετά από πρωτοβουλία του βουλευτη Γ. Γεωργαντά. Σχετική επί του θέματος είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το πολιτικό του γραφείο και αναφέρει τα εξής:Ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς επισκέφθηκε σήμερα τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Δημήτριο Κοντό με τον οποίο συνεργάστηκε επί σειρά θεμάτων και προβλημάτων των αγροτών του νομού.
Ιδιαίτερα ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε τις δυσλειτουργίες που προκαλεί σε παραγωγικές (γεωργοκτηνοτροφικές) μονάδες που δραστηριοποιούνται στο νομό η αδυναμία πολλών εργατών γης να εξασφαλίσουν τα αναγκαία εργόσημα έτους 2012 καθώς δεν υπήρξε πρόνοια στο σχετικό νόμο.
Η αδυναμία εξασφάλισης των εργόσημων διατάραξε το εργασιακό καθεστώς και την εύρυθμη λειτουργία των παραγωγικών μονάδων και η πρωτοβουλία του κ. Γεωργαντά, βρήκε ανταπόκριση. Ο Διοικητής του ΟΓΑ αναγνωρίζοντας το κενό της σχετικής νομοθεσίας δεσμεύτηκε ότι εντός των ημερών θα προωθήσει το αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία για την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εργάτες γης, καταβάλλοντας το σχετικό τίμημα, να εξασφαλίσουν τα εργόσημα έτους 2012.