Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, 8:50:56 πμ
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 21:01

Ν.Ε. Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισμα υπέρ της εισόδου του Κασσελάκη στη Βουλή

Ακόμα τέσσερις νομαρχιακές επιτροπές του, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς, εξέδωσαν ψηφίσματα για το θέμα που έχει προκύψει με την κενή έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, ζητώντας να καλυφθεί αυτή από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Με τις 18, που είχαν λάβει σχετική απόφαση ήδη, συγκεντρώνονται πλέον 22 νομαρχιακές, σχεδόν οι μισές του κόμματος.

Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς -Παιονιας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ,με ευρεία πλειοψηφία και με αφορμή την παραίτηση του βουλευτή επικρατείας και άριστο Επιστήμονα, άξιο εκπρόσωπο του απόδημου Ελληνισμού  Όθωνα Ηλιόπουλου , ο οποίος ζήτησε η έδρα του ψηφοδελτίου επικρατείας να καταλήξει στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανο Κασσελακη ,προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα να εκπροσωπείται ο απόδημος ελληνισμός και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα στο κόμμα ,να εκπροσωπηθεί θεσμικα στο κοινοβούλιο από τον επικεφαλής του, έχει να δηλώσει ότι:

Πρώτον,

να ακολουθηθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και  ενέργειες ,εντός του κόμματος, οι οποίες επιβάλεται να είναι συντεταγμένες και με απόλυτο σεβασμό στον πυρήνα των αρχών και αξιών του καταστατικού, αλλά και της τελευταίας συνεδριακης μας διακήρυξης, χωρίς να δημιουργείται μια αχρειαστη κατά την άποψη μας παραφιλολογία ,που να καταλήγει στα όρια του κουτσομπολιού και μιας εικόνας ενός πολιτικού φορέα, που βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και περιδίνηση!

Δεύτερον,

επειδή οι κρίσιμες και καθοριστικές μάχες απέναντι στο καθεστώς Μητσοτάκη την επόμενη περίοδο, θα δοθούν  όχι μόνο έξω στην κοινωνία, αλλά και εντός του Κοινοβουλίου , θεωρούμε πως μια τέτοια εξέλιξη , του να εκπροσωπηθεί και θεσμικά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την είσοδο του προέδρου μας, του Στέφανου Κασσελακη στη Βουλή, μόνο θετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει!

Τρίτον

επειδή σ/σες και σ/φοι, αυτό το οποίο βιώνουν οι συμπολίτες μας, τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι μια πάρα πολύ σκληρή και βάρβαρη καθημερινότητα, οφείλουμε όλες και όλοι μας ,να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων!

Καμιά και κανένας μας , όσο ψηλά κι αν βρίσκεται στην κομματική ιεραρχία, δεν έχει, όχι μόνο την πολυτέλεια, αλλά και το δικαίωμα , να πληγώνει και να βυσοδομει, σε βάρος αυτής της λαϊκής βάσης, που κράτησε και ανέδειξε κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες το κόμμα μας,  τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Τέταρτον.

Τα μεγάλα κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας μας, δυσφορούν και υποφέρουν .

Οι νέες γενιές δεν μπορούν να ζήσουν και να ονειρευτούν στη χώρα τους.

Οι οποιεσδήποτε αυτοαναφορικοτητες,  προσωπικές επιδιώξεις ,φιλοδοξίες, στρατηγικές, ατζέντες, καριέρες, πραγματικά δεν αφορούν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Τα κοινωνικά όρια δεν είναι ανεξάντλητα , ας σταματήσουμε επιτέλους ως πολιτικός φορέας να αναπαράγουμε εσωστρέφεια και τοξικότητα!

Πέμπτον

η χώρα χρειάζεται και έχει ανάγκη από βαθιές τομές και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα!

Αυτές οι αλλαγές , που θα αφορούν ,τόσο στο μοντέλο οργάνωσης και ρύθμισης της οικονομίας, της παραγωγής, όσο και στην  ισχυροποίηση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου , θα χρειαστούν μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες!

Προς αυτήν την κατεύθυνση σύντροφοι και συντρόφισσες, πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα και την προσοχή μας!

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, όχι μόνο απέναντι στους δίκαιους ιστορικούς αγώνες μας, αλλά και  απέναντι σ αυτές και τις επόμενες γενιές της πατρίδας μας!