Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2025, 4:55:50 μμ
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 00:57

Μαγικές στιγμές χάρισε η επίσκεψη της χορωδίας του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς στα Μελίσσια Αττικής

Για άλλη μια φορά η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς έγινε άξιος πρεσβευτής της πόλης μας. Προσκεκλημένη  από τη χορωδία του Δήμου Πεντέλης Αττικής  συμμετείχε στο χορωδιακό φεστιβάλ που οργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοποννησίων Μελισσίων, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δ/Δ Μελισσίων.


Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κιλκίς, όπου υπηρέτησε ως αξιωματικός και είχε μόνο καλές αναμνήσεις από τους Κιλκισιώτες.
Στο χορωδιακό φεστιβάλ συμμετείχαν τέσσερις χορωδίες. Η Χορωδία «Άρτεμις» Αμαρύνθου Ευβοίας, η χορωδία «Τελέσιλλα» Άργους , η χορωδία του Δήμου Πεντέλης και η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, η οποία ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία και καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές κοινό.
Τα τραγούδια που ακούσθηκαν ήταν:
 Ave Maria,  Ciulio Caccini, Δεν κλαίω, στίχοι Γιάννης Ρίτσος, μουσική Μάριος Τόκας, Ταξίδευα παιδί κι εγώ, στίχοι Σώτια Τσώτου, μουσική Δώρος Γεωργιάδης, Εκάεν και το Τσάμπασιν, παραδοσιακό Πόντου. Ό αγέρας στους δρόμους , στίχοι Μιχάλης Μπουρμπούλης, μουσική Ηλίας Ανδριόπουλος, Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου, στίχοι Κώστας Βάρναλης, μουσική Λουκάς Θάνος.
Σόλο τραγούδησαν και γοήτευσαν το κοινό ο Νίκος Σερασκέρης και ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης.
Στην ανταλλαγή αναμνηστικών η πρόεδρος του συλλόγου κ. Σταυρούλα Γιοβανούδη, αναφέρθηκε στον μεγάλο μαέστρο Διονύσιο Αποστολάτο, το όνομα του οποίου φέρει το φεστιβάλ, που συγκινημένος , πριν από χρόνια προσκύνησε τα ιερά χώματα της μάχης του Κιλκίς, όπου ο πατέρας του αγωνίστηκε τον Ιούνιο του 1913, μαζί με πολλούς Επτανήσιους Εθελοντές.
Έλαβε αναμνηστικό ένα βιβλίο με την ιστορία των Μελισσίων και παρέδωσε το λεύκωμα του Δήμου Κιλκίς που εκδόθηκε για τα εκατό χρόνια από τη μάχη.
Η βραδιά συνεχίστηκε με δεξίωση στο ίδιο χώρο, όπου χαλαροί και ευχαριστημένοι, διοργανωτές και φιλοξενούμενοι τραγούδησαν και χόρεψαν.
Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στις επισκέψεις. Πρώτα το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Παλιά Βουλή. Άριστος γνώστης της ιστορίας και δεινός χρήστης της Ελληνικής γλώσσας, ο δάσκαλος Μάκης Ιωσηφίδης, δεν άφησε καμιά απορία της δίωρης ξενάγησης του.
Η επόμενη επίσκεψη ήταν στο Βυζαντινό μουσείο. Θαυμάσια και εκθαμβωτικά τα εκθέματα από το μουσείο «Ερμιτάζ» της Αγίας Πετρούπολης.
Το απόγευμα, όλο του γκρουπ, παρακολούθησε στο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», που έγραψε, σκηνοθέτησε και παρουσιάζει, για τρίτη χρονιά, η ηθοποιός Μιμή Ντενίση.
Όμως το πρόγραμμα είχε και συνέχεια, άλλοι χορωδοί μεσανυχτιάτικα απόλαυσαν την φωτισμένη Ακρόπολη κάνοντας όλο το γύρο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και άλλοι τραγούδησαν και χόρεψαν στα Πλακιώτικα ταβερνάκια.
Η επιστροφή είχε και αυτή ωραίες στιγμές, με καλύτερη την επίσκεψη του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπου σε προβολές βίντεο, όλοι ενημερώθηκαν για τη μάχη των Θερμοπυλών, τη ναυμαχία του Αρτεμισίου και σε διαδραστικές αναρτήσεις για όλες τις μάχες Ελλήνων και Περσών.
Στην επιστροφή δεν σταμάτησε ούτε στιγμή το ακορντεόν του αειθαλή κ. Σταύρου Ελευθεριάδη, να συνοδεύει την ακούραστη και κεφάτη γαλαρία.