Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 9:43:38 πμ
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 09:44

Μεγάλη και συγκινητική η συμμετοχή της θρακικής Εστίας Κιλκίς στο 13ο Πανελλήνιο Πανθρακικό αντάμωμα που έγινε στη στην Νέα Ορεστιάδα 6 Ιουλίου 2024

Ένα συγκινητικό αντάμωμα έζησαν τα μέλη της θρακικής Εστίας Κιλκίς στο 13ο πανελλήνιο Πανθρακικό αντάμωμα που έγινε στην νέα Ορεστιάδα.
Το αντάμωμα οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το εργαστήρι πολιτισμού νέας Ορεστιάδας " το γέννημα" . Η πανελλήνια ομοσπονδία θρακικών σωματείων ,με  συνδιοργανωτές την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Ορεστιάδας.
Το ταξίδι στην Ορεστιάδα έδωσε για άλλη μια φορά στον σύλλογο θρακική Εστία Κιλκίς να πάρει μέρος σε ένα κύκλο χορού που ενώνει τον λαό μας με το βλέμμα στραμμένο στην αλησμόνητη πατρίδα της καρδιάς μας αγαπημένη Θράκη.
Η Υποδοχή  στην όμορφη πόλη Ορεστιάδα αξέχαστη καθώς αγκάλιασαν τον σύλλογο από την πρώτη στιγμή οι οργανωτές με απίστευτη φιλοξενία και Αγάπη..
Οι γκάιντες άρχισαν να παίζουν μόλις το απόγευμα άρχισε να δροσίζει τις καρδιές  στην όμορφη πλατεία Δασιού.
Τα λάβαρα πήρανε θέση απο όλη την Ελλάδα με τον σταυρό της Ορθοδοξίας ψηλά όπως ταίριαζε  στην μεγάλη γιορτή!!
Η πομπή ξεκίνησε μέσω της λεωφόρου βασιλέως Κωσταντίνου προς το δημοτικό στάδιο Ορεστιάδας.
 Η εκδήλωση είχε κάτι ιδιαίτερο με αποκορύφωμα ένα δρώμενο που έγινε μέσα στο στάδιο.
Όλοι οι σύλλογοι σε κύκλο και μέσα στο στάδιο τα παιδιά  απο το εργαστήρι πολιτισμού νέας Ορεστιάδας " το γέννημα" χάραξαν τους δρόμους της προσφυγιάς με αγκαλιά τα στάχυα περνώντας ένα από τα ομορφότερα μηνύματα που είναι η Αγάπη  στην γη στον σπόρο, στα γεννήματα!!!
Ο μεγάλος κύκλος χορού είχε ξεχωριστά τους άνδρες από τις γυναίκες.
 Στον τελευταίο χορό άφησαν τα χέρια  και αντάμωσαν όλοι μαζί με το ίδιο μήνυμα που αφήνει το γέννημα....!!
Έτσι ο Λαός μας υπάρχει, ζει και αναπνέει ελεύθερος και μοναδικός όσο και να προσπαθούν να τον απομακρύνουν από την γη του και να οδηγούν δε δρόμους προσφυγιάς και προδοσίας.
Οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν ανέκαθεν τον βοηθούν να προχωράει..
Είναι εκείνοι που τον αγκαλιάζουν σε  ένα ταξίδι, σε ένα στάδιο, σε ένα κύκλο, σε ένα αντάμωμα.
Τέλος ένα κεράκι στην Παναγία την πορταΐτισσα και ψάλλοντας δίπλα στην εικόνα της τον Εθνικό μας ύμνο αφήνουμε την υπόσχεση  στον Θεό ότι θα ανταμώνουμε για πάντα..!
Συγχαρητήρια στον σύλλογο θρακική Εστία Κιλκίς για την άψογη οργάνωση και συνεργασία με όλους.
Την Αγάπη μας στην συνοδό της ομάδας Μαρία Τσακιρίδου Ορεστιάδα.
Το Μουσικό σχήμα Ευρήτικη ζυγιά.
Και όλους τους υπέροχους ανθρώπους που φρόντισαν τα τέλεια κεράσματα όσο και το "ζεστό" φαγητό κέρασμα ψυχής και νοικοκυριού μετά την εκδήλωση..!