Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2024, 5:09:10 μμ
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 13:13

Εκλογές στο Επιμελητήριο Κιλκίς στις 30 Νοεμβρίου και 1,2 Δεκεμβρίου 2024

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κιλκίς, καλεί τις Επιχειρήσεις- Μέλη του να συμμετάσχουν στις εκλογές, για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και ανακοινώνει ότι:

 

  • Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 30 Νοεμβρίου και 01, 02 Δεκεμβρίου 2024. Συγκεκριμένα:
    • 30 Νοεμβρίου 2024, ημέρα Σάββατο, ώρα έναρξης Εκλογών την 10η πρωινή και λήξη την 7η απογευματινή, στο Κέντρο Πολιτισμού στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας.
    • 01 Δεκεμβρίου 2024, ημέρα Κυριακή, ώρα έναρξης Εκλογών την 10η πρωινή και λήξη την 7η απογευματινή, στο κατάστημα του Επιμελητηρίου στο Κιλκίς.
    • 02 Δεκεμβρίου 2024, ημέρα Δευτέρα, ώρα έναρξης Εκλογών την 10η πρωινή και λήξη την 5η απογευματινή, στο κατάστημα του Επιμελητηρίου στο Κιλκίς.

Από τις εκλογές θα αναδειχθεί Διοικητικό Συμβούλιο που θα αποτελείται από 21 (είκοσι ένα) μέλη.  

2. Ο αριθμός των αντιπροσώπων (εδρών) που θα εκλεγούν σε κάθε Τμήμα Επιμελητηρίου είναι:

         α) Τμήμα Εμπορικό                  6

         β) Τμήμα Υπηρεσιών                7       

         γ) Τμήμα Μεταποίησης             8

3.Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται εκείνα τα μέλη που έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την εγγραφή τους, δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και στις 02-12-2023 και έχουν εξοφλήσει ή διακανονίσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (συνδρομές) μέχρι και του έτους 2023.

Η προθεσμία για εξόφληση ή διακανονισμό λήγει την 21-10-2024. Η σχετική καταβολή πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 (23:59): με φυσική παρουσία στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς μέχρι και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024  (15:00), και μέσω e-banking  ή / της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Επιμελητηρίου:  https://echamber.ccikilkis.gr/   μέχρι και την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024 (23:59):).Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις από το Τμήμα Μητρώου Επιμελητηρίου.

4. Η Εκλογική Επιτροπή καλεί τα νομικά πρόσωπα- μέλη του Επιμελητηρίου (εταιρείες προσωπικές, κεφαλαιουχικές, συνεταιρισμοί) και τα υποκαταστήματα επιχειρήσεων που εδρεύουν σε άλλο Νομό ή αλλοδαπών επιχειρήσεων,  να υποβάλουν στην εκλογική επιτροπή τις εξουσιοδοτήσεις για τους εκπροσώπους τους που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα το αργότερο μέχρι και την 23.11.2024 και ώρα 15:00. Το έντυπο της εξουσιοδότησης των εκπροσώπων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Κιλκίς,  το οποίο θα υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά μέσω email (ψηφιακά υπογεγραμμένο, ή μέσω gov.gr), είτε με φυσική παρουσία στα γραφεία του Επιμελητηρίου.
 

Το δικαίωμα ψήφου (Ν. 4484/2017 άρθρο 58 παρ. 1), που έχουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Κιλκίς ασκείται ως ακολούθως:

α. κάθε μέλος, φυσικό πρόσωπο (ατομική επιχείρηση) μία ψήφο.

β, Κάθε προσωπική εταιρία Ο.Ε. και Ε.Ε. μέχρι δύο (2) ψήφους, είτε δύο ομόρρυθμων εταίρων ή ένας ομόρρυθμος και ένας ετερόρρυθμος αντίστοιχα, που θα υποδειχθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας (όταν είναι δύο τα μέλη ψηφίζουν και οι δύο).

γ. κάθε Ε.Π.Ε. μέχρι δύο (2) ψήφους, των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

δ. κάθε μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

ε. κάθε Α.Ε. μέχρι τρεις (3) ψήφους, των εκπροσώπων που υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και μπορεί να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη της που ορίζονται με ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

στ. κάθε Ι.Κ.Ε. μέχρι δύο (2) ψήφους, των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

ζ. κάθε μονοπρόσωπη Ι.Κ,Ε. μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της,

η. κάθε υποκατάστημα μία (1) ψήφο, αυτή του Διευθυντή ή του αναπληρωτή του.

θ. κάθε Συνεταιρισμός μέχρι δύο (2) ψήφους, αυτές του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα ή τους αναπληρωτές τους ,οι οποίοι πρέπει να είναι μέλη του ΔΣ (υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο.)

ι. κάθε Αλλοδαπή Α.Ε. και Ε.Π.Ε. μία (1) ψήφο, αυτή του νόμιμου εκπροσώπου της, ή του πράκτορα ή του αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

κ. κάθε Δημοτική Επιχείρηση μέχρι δύο (2) ψήφους, από το Διοικητικό Συμβούλιο, που υποδεικνύονται από αυτό.

λ. κάθε Κοινωνία Κληρονόμων μία (1) ψήφο.

μ. κάθε Κοινοπραξία, Κοινωνία Αστικού Δικαίου μέχρι δύο (2) ψήφους.

5. Τέλος η Εκλογική Επιτροπή καλεί τους υποψηφίους που επιθυμούν να εκλεγούν ως αιρετά μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, να υποβάλλουν μέχρι τις 31.10.2024, ημέρα Πέμπτη και μέχρι ώρα 15:00 μ.μ. στο πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής, αίτηση υποψηφιότητας, απόδειξη καταβολής 50 ευρώ στο Επιμελητήριο και Υπεύθυνη Δήλωση (για προϋποθέσεις και ασυμβίβαστα).

          Όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν το αξίωμα του συμβούλου κατέρχονται στις εκλογές κατά συνδυασμούς. Εκλόγιμοι είναι: α) οι έχοντες τα προσόντα του εκλογέα,  και β) όσοι διετέλεσαν μέλη του Επιμελητηρίου είτε για τουλάχιστον για δύο (2) συνεχόμενα τελευταία έτη, είτε για τρία (3) συνολικά έτη αθροιζόμενα την πενταετία πριν από την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, ήτοι την 5η  Ιουλίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο  Τμήμα Μητρώου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, στα τηλέφωνα   2341024580 - 1 (εσωτ.  : 104, 105 , 107)  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες  καθώς και  στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΠΡΟΣΟΧΗ στις προθεσμίες που είναι καταληκτικές και ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ:

α. Εξόφλησης ή Διακανονισμού συνδρομών, που λήγει 21.10.2024

β. Υποβολής εντύπων υπόδειξης εκπροσώπων για να ψηφίσουν, που λήγει

23.11.2024 και

γ. Υποβολής Αιτήσεων υποψηφιοτήτων για να εκλεγούν, που λήγει

31.10.2024.

Η Εκλογική Επιτροπή