Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2024, 3:22:29 πμ
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 21:54

Κατάληψη Δημαρχείου Κιλκίς

dimarxeio_kilkis


Σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κιλκίς προχώρησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι το πρωί της περασμένης Τρίτης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας τους, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου  των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι επισημαίνουν πως:
Αλλάζει ο χαρακτήρας του Ασφαλιστικού Συστήματος. Καταργείται ο Δημόσιος - Κοινωνικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης. Ανατρέπονται τα όρια ηλικίας των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακόμη και όσων  είναι ενταγμένοι στα Β.Α.Ε.
«Η σημερινή μας κατάληψη και  συγκέντρωση έχει επίσης σκοπό να ενημερώσει  για αυτά που ήδη έχουν αποφασισθεί   σε  βάρος των εργαζομένων. Η Κυβέρνηση και η Τρόικα μετά το σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που ψήφισαν στη Βουλή και αφορούν όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, συγκεκριμενοποιεί και εξειδικεύει τις αντιλαϊκές επιλογές της για το Δημόσιο.
Με το Νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, αλλά και με τις ρυθμίσεις που ήδη ψηφίστηκαν, καταργείται το σύνολο των δικαιωμάτων και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Η Κυβέρνηση, μπροστά στο στόχο της να περάσει τα αντιασφαλιστικά μέτρα περιφρονεί το Σύνταγμα και τις Δ.Σ.Ε., αλλά και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που έχουν κρίνει τις σχετικές διατάξεις αντισυνταγματικές.
Έτσι μετά την κατακόρυφη μείωση του εισοδήματός μας με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, μετά τα νέα φορολογικά βάρη, με πρόσχημα την κρίση καταργεί το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και από κοινωνικό και αλληλεγγύης το μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό. Αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά στα Ταμεία, να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή και να διασφαλίσει νέους πόρους τα οδηγεί  σε διάλυση. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις ότι δεν θα μειώσει τις συντάξεις, δεν θα αυξήσει τις εισφορές και δεν θα αυξήσει τα όρια ηλικίας όχι μόνο δεν υλοποιούνται αλλά γίνονται τα ακριβώς αντίθετα.
Με τις επιλογές της Κυβέρνησης:
Μειώνονται δραματικά οι συντάξεις μέσα από τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, του υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών όχι με βάση τον τελευταίο μισθό ή της πενταετίας που ισχύει σήμερα, αλλά με βάση όλο τον εργάσιμο βίο και την επαναφορά του Λ.Α.Φ.Κ.Α.
Περιορίζεται και προοπτικά καταργείται η συμμετοχή του Κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση. Καταργείται η 13η και 14η σύνταξη. Αυξάνονται τα χρόνια εργασίας από 35 σε 40. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τις μητέρες ανηλίκων οι οποίες επιβαρύνονται ακόμη και με 15 χρόνια παραμονής στην υπηρεσία.
Η επικουρική ασφάλιση και ιδιαίτερα στο Δημόσιο οδηγείται σε διάλυση αφού εξαιτίας της κλοπής των αποθεματικών, του χρηματιστηρίου, του παγώματος των προσλήψεων, των ιδιωτικοποιήσεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, κανένα Ταμείο δεν θα είναι βιώσιμο και το Κράτος δεν θα καλύπτει τα ελλείμματα. Με τις επιλογές αυτές το Τ.Π.Δ.Υ., το Μ.Τ.Π.Υ. που ήδη παρουσιάζουν μεγάλα ελλείμματα αλλά και το Τ.Ε.Α.Δ.Υ. οδηγούνται σε διάλυση και οι εισφορές που έχουμε καταβάλλει για 30 και 35 χρόνια είναι στον αέρα. Από 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 εντάσσονται οι νεοπροσλαμβανόμενοι του Δημοσίου στο Ι.Κ.Α.
Οι επιπτώσεις από τις αντιασφαλιστικές επιλογές της Κυβέρνησης θα είναι δραματικές για ΟΛΟΥΣ. Για τους ήδη συνταξιούχους, γι’ αυτούς που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πολύ περισσότερο για τους νέους.
Για τους συνταξιούχους και όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα που θα δουν τα πενιχρά εισοδήματά τους να μειώνονται ακόμη περισσότερο. μέσα από την επαναφορά του Λ.Α.Φ.Κ.Α. με την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, με το πάγωμα και την μείωση των Επικουρικών Συντάξεων. Για όλους εμάς τους εργαζόμενους που θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και οι συντάξεις μας θα μειωθούν δραματικά και θα γίνουν προνοιακά επιδόματα.
Οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές ιδιαίτερα για τους νέους, οι οποίοι πλέον δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα. Η Κυβέρνηση για ευνόητους λόγους επέλεξε να ψηφίσει τις αντιασφαλιστικές και αντεργατικές επιλογές της μέσα στο καλοκαίρι. Στις 8 Ιουλίου 2010 ψήφισε τις γενικές αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, στις 15 Ιουλίου 2010 την εξειδίκευση για το Δημόσιο».