Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2025, 9:51:49 μμ
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011 23:16

Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

laiko-panepisthmio-paionias
Σε συνεργασία με την Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης»  και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης «Γεώργιος Παρακείμενος», ιδρύεται το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος».
Πρόκειται για πρόγραμμα σεμιναρίων ανώτερου μορφωτικού επιπέδου που αφορά σε θέματα Πολιτισμού. Αναλύονται  θέματα ειδικού ανθρωπιστικού ή άλλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, όπως και θέματα ιστορίας,  πολιτικής, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν νέους τρόπους αντίληψης. Στα  μαθήματα διδάσκουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης από ανώτατα μορφωτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.  Γλώσσα των σεμιναρίων η Ελληνική.
Πρόγραμμα Μορφωτικών & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
Το Πρόγραμμα Μορφωτικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων συγκροτείται από ομιλίες, διαλέξεις, συζητήσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων.
Κύκλος σπουδών του Λαϊκού Πανεπιστημίου  Παιονίας Μέγας Αλέξανδρος
O Κύκλος  Σπουδών του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος» περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μορφωτικών δραστηριοτήτων για Έλληνες και αλλοδαπούς. Προσφέρονται μαθήματα ειδικού ενδιαφέροντος, από τους χώρους κυρίως της ελληνικής  Ιστορίας, της Τέχνης, της Λαογραφίας και του  Πολιτισμού γενικότερα.
Πρόγραμμα  εκπόνησης  ερευνών
Πραγματοποιείται έρευνα κυρίως στους τομείς της  Ελληνικής Ιστορίας και γενικότερα του Ελληνικού Πολιτισμού, Ιστορίας της Τέχνης και του Θεάτρου – Λογοτεχνίας.
Χώρος μαθημάτων: Συνεδριακή αίθουσα στο  πρώην Δημαρχείο Αξιούπολης.
Ειδικοί Επιστημονικοί συνεργάτες-καθηγητές
Benjamin Hendrickx, Μ.Α. (Louvain), Δρ Φ.(Θεσσαλονίκη), καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας και διευθυντής του Τμήματος Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ(Νότια Αφρική), είναι επιμελητής έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού «Εκκλησιαστικός Φάρος» (Αλεξάνδρεια/Γιοχάνεσμπουργκ), διευθυντής του Ινστιτούτου Αφρικανο-Ελληνικών Σπουδών (Γιοχάνεσμπουργκ), πρόεδρος των Ελληνικών Αρχείων της Νότιας Αφρικής και αντιπρόεδρος της Ένωσης Πατερικών και Βυζαντινών Σπουδών στη Νότια Αφρική.
Δρ. Θέκλα Σανσαρίδου-Hendrickx, Iστορικός και Aνθρωπολόγος, διδάσκει στο Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική).
Όλγα Κούρτογλου, Υποψήφια Δρ. Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ.
Ζήνων Παπαδόπουλος, Δικηγόρος.
Στο τέλος του κύκλου σεμιναρίων  χορηγείται πιστοποιητικό σπουδών.
Εγγραφές από 5/11/2011 έως 30/12/2011
Πληροφορίες:
Ελένη Γρομπανοπούλου: τηλ  6972265668 και 2310784391, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..