Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024, 1:22:59 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

gkountenoudis«Στόχος μου είναι να φέρω τα οικονομικά σε ένα καλό σημείο. Να ξέρω σε ποιους χρωστάμε, φυσικά για πιστοποιημένα έργα. Μέχρι τώρα η καταγραφή που έκανα με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς δείχνει οφειλές περί τα 4,6 εκατ. ευρώ..» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης στη συνάντηση που είχαμε μαζί του την περασμένη εβδομάδα.
Το αναπτυξιακό συνέδριο για τον νομό Κιλκίς, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς τελείωσε και τα συμπεράσματά του θα μπορούσαν να είναι οδηγός για τον σχεδιασμό του κάθε φορέα. Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου αξιέπαινη και η προσπάθεια της ομάδας που επεξεργάστηκε και συντόνισε τις εργασίες προ του συνεδρίου ήταν πολύ καλή και πέρα από κάθε προσδοκία. Κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν και να συντονίσουν το σύνολο σχεδόν των φορέων του νομού συμβάλλοντας ο καθένας στο ελάχιστο για να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση για τον Νομό Κιλκίς.
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 03:07

Συνάντηση Λαπόρδα Δημητρίου

Συντάκτης:
Την ευλογία του Μητροπολίτη Γουμένισσας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο δέχθηκε ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας. Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη στο δημαρχείο Παιονίας, ενισχύοντας την ανοιχτή επικοινωνία των δύο πλευρών και επιβεβαιώνοντας τη διάθεση για τη μεταξύ τους συνεργασία, στη δύσκολη περίοδο που περνά η κοινωνία.
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 14:38

Αντίδραση Τερζίδη για την «Αυστροελληνική»

Συντάκτης:
terzidisΙδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση για την ανακαίνιση της «Αυστροελληνικής» και τη δημοτική αρχή εξέδωσε ο τέως δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, ο οποίος αναφέρει:
«Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο άλλο ένα μεγάλο ψέμα της σημερινής δημοτικής αρχής σχετικά με την ανακαίνιση και επανάχρηση της «Αυστροελληνικής» καπναποθήκης στο Κιλκίς.
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 14:36

ΖΕΙ και θα εμπνέει πάντα

Συντάκτης:
sofianidisΗ καρδιά της αγροτιάς του Κιλκίς μάτωσε την Κυριακή, όταν έσβησε η φωνή του φλογερού μαχητή των δικαίων της, του κομμουνιστή στα λόγια και στα έργα Γιώργο Σοφιανίδη.  Υπέκυψε στο αδήριτο  νόμο της φθοράς, αυτός που πέντε χρόνια δεν λύγισε στην Κόλαση της  Μακρονήσου και της Γυάρου, ο ΕΠΟΝίτης της Αντίστασης, ο κομμουνιστής που στα 17 του χρόνια άκουσε τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου του εμφυλιοπολεμικού κράτους να τον ρίχνει στο απόσπασμα κι άκουσε τη φωνή του δικαστή να τον καταδικάζει σε ισόβια, κι αργότερα ο εμψυχωτής και πρωτουργός της εξέγερσης κατά των τσιφλικάδων…
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 14:35

Θόδωρος Αθανασιάδης: Ο αποχαιρετισμός

Συντάκτης:
Σύντροφε Γιώργη
Η είδηση του θανάτου σου μας γέμισε θλίψη πολλή!
Σήμερα το Μεταλλικό, ο νομός Κιλκίς χάνει έναν μπροστάρη, έναν ακούραστο αγωνιστή, το κόμμα μας το ΚΚΕ χάνει ένα παλικάρι αντάξιο της ιστορίας του, το αγροτικό και το λαϊκό κίνημα χάνει ένα πρωτοπόρο αγωνιστή.
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 14:33

To Νοσοκομείο Κιλκίς εκπέμπει SOS

Συντάκτης:
nosokomeio«Στις σκοτεινές ημέρες που διανύουμε και σφραγίζονται από την συστηματική αποσύνθεση των κοινωνικών δομών, το Νοσοκομείο Κιλκίς γίνεται για άλλη μια φορά σύμβολο μιας εποχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς.
Με συγκέντρωση – πικετοφορία την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 7μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς θα τιμήσουν την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οι συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις, ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ,ΜΑΣ και ΟΓΕ.
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 16:40

Εθελοντική βοήθεια στον Βοτανικό Κήπο

Συντάκτης:
Votanikos_kiposΣε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της επιτροπής περιβάλλοντος της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς και της Διεύθυνσης του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου, με επικεφαλής την κ. Μαλούπα Ελένη, συζητήθηκε η πρόταση της Γ.Σ της ΚΠΚ για εθελοντική βοήθεια, την περίοδο της άνοιξης στον Βοτανικό Κήπο στα Κρούσσια.  
perifereiaki_thessalonikisΈνα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης παίρνει σάρκα και οστά με την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη 2007- 2013» μετά τη χθεσινή (Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011)  υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Θύμιο Σώκο.