Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024, 3:29:04 πμ
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 21:23

Week lake festival 2011

pikrolimni
Από την Τετάρτη 31 Αυγούστου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011,  στο χώρο των Λουτρών της Πικρολίμνης, ο Σύλλογος Τυφλών και Πολυανάπηρων Παιδιών «Αμυμώνη», τα Ιαματικά Λουτρά Πικρολίμνης και η bro JET production υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν φιλανθρωπικό, και πολιτιστικό φεστιβάλ.
Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου φεστιβάλ για πρώτη φορά στα χρονικά των εκδηλώσεων στην καρδιά της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας, το Κιλκίς,  είναι  ευκαιρία να καθιερωθεί ως ετήσιος  θεσμός.
Απώτερος σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι α) να δοθεί στο Σύλλογο Τυφλών και Πολυανάπηρων Παιδιών «Αμυμώνη»,  το 1/3 των εσόδων της εκδήλωσης, για την ανέγερση ενός Κέντρου Εκπαίδευσης άμεσα εξειδικευμένου για άτομα με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Το Κέντρο αυτό θα καλύψει ένα τεράστιο κενό που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες και θα λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και β) να προβάλλουμε την Νομό μας, με πολλαπλά μελλοντικά οφέλη για τον τόπο μας 
Ο χώρος διεξαγωγής του “WLf 2011”  εδρεύει σε μια τεράστια πολύ καλά διαμορφωμένη κι οργανωμένη έκταση εκατόν δέκα στρεμμάτων, φυλασσόμενη από ιδιωτική αστυνομία και με την παρουσία ασθενοφόρου επί εικοσιτετραώρου βάσεως με όλο το απαραίτητο ιατρικό team ούτως ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει και να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια στους επισκέπτες καθώς και στα παιδιά τους.
Στο "WLf 2011" συμμετέχουν γνωστά και δημοφιλή μουσικά σχήματα, διάσημοι καλλιτέχνες, χορευτικοί σύλλογοι, δάσκαλοι ζωγραφικής, πηλού, τοξοβολίας, face painting, επίσης  διάφορα και ποικίλα σόου για όλες τις ηλικίες, θεατρικά σκετς, κουκλοθέατρο για τους μικρούς μας φίλους, Καραγκιόζης για μεγάλα και μικρά παιδιά, κλόουν, ξυλοπόδαροι, επώνυμοι μάγοι, λασπομαχίες, αθλητές πολεμικών τεχνών και επώνυμοι dj.
Υπάρχει άνετος φυλασσόμενος χώρος στάθμευσης εκατοντάδων αυτοκινήτων, μεγάλη επίπεδη έκταση κατασκήνωσης χωρητικότητας περίπου δύο χιλιάδων αντίσκηνων, ξενοδοχείο ενενήντα δύο κλινών, εστιατόριο χωρητικότητας τετρακοσίων ατόμων και πάνω από δεκαπέντε διαφορετικά σημεία για φαγητό και ποτό! Επίσης χωράνε άνετα εκατόν είκοσι και παραπάνω περίπτερα τα οποία θα φιλοξενήσουν τους επίσημους χορηγούς του "WLf 2011" και πολιτιστικούς συλλόγους.
To “WLf 2011” θα διαφημιστεί από τα μεγαλύτερα Μ.Μ.Ε.  Για την επιτυχία αυτού του σημαντικού γεγονότος, ήδη έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.weekfestival.gr για την άμεση πληροφόρηση των ενδιαφερομένων.
Εκτιμάται από τους συνδιοργανωτές πως η προσέλευση των επισκεπτών και των κατασκηνωτών θα ξεπεράσει τις ογδόντα χιλιάδες (80.000) στο σύνολο της εβδομάδας σύμφωνα με την έως τώρα ανταπόκριση του κοινού στην επίσημη ιστοσελίδα αλλά  και στο facebook.