Τρίτη, 7 Μαΐου 2024, 12:26:52 πμ

Ελλάδα

Τη στάση της Χρυσής Αυγής στο θέμα που δημιουργήθηκε με την κατασκευή κέντρου φιλοξενίας 30 ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων καταγγέλλει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της Ε' δημοτικής κοινότητας Πειραιά. Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «στοχοποίηση» 30 προσφυγόπουλων ως φταίχτες όλων των δεινών, για διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι κατασκευάζεται «hot-spot 300 μεταναστών σε κατοικημένη περιοχή» και κυρίως για συλλογή σε λευκές σελίδες υπογραφών γονέων μαθητών σχολείου της περιοχής.
Αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα μιλώντας στην Κομοτηνή.
Ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι μπροστά μας ανέφερε,.
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 23:50

Φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στην Καπνικαρέα

Συντάκτης:
Προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για βόμβα στην Καπνικαρέα, στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας έκαναν άγνωστοι στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα zougla.gr με διαφορά 25 λεπτών.

Η αστυνομία πραγματοποίησε οπτικό έλεγχο στον χώρο, όπου δεν βρέθηκε κάποιο ύποπτο αντικείμενο, ενώ παρήλθε και το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει ο άγνωστος.
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 23:50

Σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9 παρά τέταρτο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 45 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στη Νέα Απολλωνία, νότια της λίμνης Βόλβης.

Στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» βρέθηκε στη διάρκεια της παραμονής του στην Ξάνθη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από υπουργικό κλιμάκιο και τους τοπικούς βουλευτές.

Εκεί συνομίλησε με τους ερευνητές, τον πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου Γιάννη Ιωαννίδη και τον γενικό διευθυντή,Νέστορα Τσιρλιγκάνη, αλλά και οικονομολόγους και συμβούλους επιχειρήσεων που προσκλήθηκαν.

Το κλίμα σε Γιάννενα και Άρτα θύμιζε προεκλογική περίοδο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ύψωσε τους αντιπολιτευτικούς τόνους και έδωσε την αίσθηση πως η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές, ένα αίτημα που διατύπωσε με ένταση από την Ήπειρο.
«Δεν με ενδιαφέρει ο διάλογος. Δεν πιστεύω στη λύση» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, έπειτα από ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία.

«Είναι δουλειά του Προέδρου, εάν θα κάμει συνομιλίες ή όχι.

«Η χρησιμοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών για να επιτύχεις άλλους στόχους, είναι επιθετική ενέργεια. Όμως το ξέρουν πάρα πολύ καλά και οι σύμμαχοι-γείτονες, ότι είμαστε πάρα πολύ ισχυροί στο να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, είτε προς Ανατολάς, είτε προς Δυσμάς] είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το προσφυγικό, αλλά και τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού.

Είμαστε πολύ κοντά στο να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ότι τα μόνα «αγκάθια» που έχουν απομείνει είναι τα εργασιακά και το δημοσιονομικό, στα οποία γίνονται εντατικές συζητήσεις.
Στα πρόθυρα γενικευμένου εμφυλίου βρίσκεται η Δικαιοσύνη, μετά και την ίδρυση της νέας Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία ενέκρινε το Ειρηνοδικείο μόλις πριν λίγες ημέρες. Το «Βήμα», έχοντας στη διάθεσή του το Καταστατικό της Ένωσης καθώς και τις υπογραφές των 40 ιδρυτικών μελών της, με πρώτη αυτή της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Βασιλικής Θάνου (η οποία είχε και την πρωτοβουλία για την ίδρυση της νέας Ένωσης), χαρτογραφεί τις αντιδράσεις εκπροσώπων δικαστικών ενώσεων που - όπως δηλώνουν - τελούν εν αναμονή εξελίξεων.