Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 5:24:37 μμ

Ελλάδα

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο, Σάββατο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ενώ η διάρκεια της κινητοποίησης θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στην επιχείρηση, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Ένας 44χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής συνελήφθη την Πέμπτη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς κατείχε παράνομα οπλισμό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας, στην κατοχή και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.145 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τέσσερα δακρυγόνα διαφόρων τύπων, χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, πέντε μαχαίρια και τσεκούρι πολεμικού τύπου, ξιφολόγχη και πιστόλι.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 17:50

Δόθηκε η άδεια για τον σταθμό συμπίεσης του TAP

Συντάκτης:
Άδεια εγκατάστασης, τριετούς διάρκειας, για την κατασκευή του σταθμού συμπίεσης για τον αγωγό ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) στους Κήπους του Έβρου, χορήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης.
Συμβουλές από επαγγελματίες σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού δίνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) σε υποψήφιους για τα τμήματά του, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Όπως ανακοινώθηκε από το ίδρυμα, οι εκπρόσωποί του «κατανοώντας την ανάγκη για άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση των γονιών και επαγγελματιών της εκπαίδευσης για τις παρεχόμενες προπτυχιακές σπουδές στο ίδρυμα και τις προοπτικές απασχόλησης μετά τη λήψη του πτυχίου, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 17:30, στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Πανεπιστημίου (1ος όροφος, Πτέρυγας Αντωνιάδου)».
Είμαστε πολύ κοντά στο να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ότι τα μόνα «αγκάθια» που έχουν απομείνει είναι τα εργασιακά και το δημοσιονομικό, στα οποία γίνονται εντατικές συζητήσεις.

Έκκληση στην Τουρκία να εφαρμόσει στο ακέραιο τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό και να σταματήσει δηλώσεις -όπως οι τελευταίες για την εκροή προσφύγων στην Ευρώπη- που δεν ωφελούν και δεν ταιριάζουν στην ίδια την εικόνα της, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησή του με τον ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εντυπωσιακή αύξηση της αξίας και του όγκου τους παρουσιάζουν oι εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών κατά την εμπορική περίοδο 2015-16 παρά το ρωσικό εμπάργκο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων - Λαχανικών και Χυμών (Incofruit - Hellas), οι εξαγωγές στο τέλος του 2016 θα είναι αυξημένες 16% με 18% έναντι της αντιστοίχου περιόδου του 2015 και θα ξεπεράσουν τους 1,5-1,6 εκατ.
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 16:50

«Γιατί ρίξαμε μπογιές στον πρόεδρο των ΕΛΠΕ»

Συντάκτης:
Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές και συνθήματα σε βάρος του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), καθηγητή Στάθη Τσοτσορού, το απόγευμα της Τετάρτης, στη διάρκεια διάλεξής του σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ανέλαβαν αντιεξουσιαστές.
Τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων καταγγέλλουν ξανά οι Γιατροί του Κόσμου μετά τον τραγικό θάνατο δύο ατόμων από φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο υποδοχής της Μόριας στη Λέσβο. Η οργάνωση καλεί τις Αρχές να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα.
Το εμβόλιο ως αποτελεσματικότερο μέσο προφύλαξης από την εποχική γρίπη επεσήμαναν όλοι οι συμμετέχοντες στην επιστημονική ημέριδα που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο Ινστιτούτο Παστερ προς ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας.

Κατά την παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, υπογράμμισε την για «ηθική, κοινωνική και επαγγελματική υποχρέωση» του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού να εμβολιαστεί.