Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 10:07:41 μμ

Ελλάδα

Κατατέθηκε στη Βουλή και το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Σε αυτό περιλαμβάνονται διατάξεις για την απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις.

Επί της ουσίας πρόκειται για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ νούμερο 2, με την οποία επανακαθορίζεται και εξορθολογίζεται το σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων με στόχο σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας».

Ο 22χρονος που προσήχθη το βράδυ της Τετάρτης στη ΓΑΔΑ ως ύποπτος δολοφονίας και ληστείας σε βάρος 20χρονου σπουδαστή των ΤΕΙ είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης.

Το θύμα είχε βρεθεί πρωινές ώρες της 14ης Μαΐου 2016 από διερχόμενο περιπατητή, μέσα σε θάμνους σε χωμάτινο δρόμο δίπλα στον περιφερειακό δρόμο Πεντέλης-Νέας Μάκρης, στη θέση Άγιος Πέτρος στην Πεντέλη.
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 13:50

Πυρκαγιά μικρής έκτασης στο hotspot στα Οινόφυτα

Συντάκτης:
Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο hot spot στα Οινόφυτα, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 07.45, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις φλόγες τυλίχθηκε μία σκηνή και στη συνέχεια και η διπλανή της.
Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης μετά τα τραγικά γεγονότα στο hotspot της Μόριας με δύο νεκρούς.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι το δυστύχημα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται από το διπλό εγκλωβισμό περισσότερων από 16.000 προσφύγων και μεταναστών, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
To βράδυ της Παρασκευής, το κτίριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα. Πρόκειται για το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου.

Τις 200 σελίδες αριθμεί το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για το τροχαίο δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη, ωστόσο πουθενά δεν αναφέρεται ποιος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι το μαύρο Mercedes έτρεχε με ταχύτητα μεγαλύτερη των 118 χλμ την ώρα, δεν υπήρχε μηχανική βλάβη και δεν παρατηρήθηκαν ίχνη φρεναρίσματος στο οδόστρωμα.

Εκατοντάδες πολίτες στήθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής σε ουρές μπροστά από εμπορικά καταστήματα της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης για να προλάβουν τις προσφορές και τις εκπτώσεις στο πλαίσιο της Black Friday.

Διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο, πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή και αύριο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διατηρεί τον κομματικό μηχανισμό σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, αφού, όπως ανέφερε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ την περασμένη Τετάρτη, «η στιγμή μας θα έλθει σύντομα».
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, περιοδεία στην Θράκη.
Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, όπου και θα γίνει η έναρξη λειτουργίας του εκεί γραφείου της ΓΓ Πρωθυπουργού.
To βράδυ της Παρασκευής, το κτίριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα. Πρόκειται για το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου.