Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 2:19:48 μμ

Ελλάδα

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί από τα Σωματεία εργαζομένων, συνεχίζονται ως εξής:
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 10:50

Φωτιά σε επτά αυτοκίνητα στα Πετράλωνα

Συντάκτης:
Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε επτά αυτοκίνητα στα Πετράλωνα, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η φωτιά συμφωνα με την πυροσβεστική εκδηλώθηκε στην οδό Δαιδαλίδων με τα αίτια να ερευνώνται.

Από τις φλόγες καταστράφηκαν ολοσχερώς 3 οχήματα ενώ άλλα 4 υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.
Eκτονώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκεύης η ένταση στην Μόρια μετά τα τραγικά περιστατικά που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο πρόσφυγες, ενώ φέρεται να υπάρχει και τρίτο θύμα.
«Παγώνουν», σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχέδια για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας από τη μη κυβερνητική οργάνωση Praksis με σκοπό τη στέγαση ασυνόδευτων παιδιών-προσφυγόπουλων, ηλικίας 8-18 ετών, σε ακίνητο της Ε' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά.
Δύο νεκροί, δύο σοβαρά και άλλοι έξι ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός από πυρκαγιά που ξέσπασε στο κέντρο προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο.

Νεκροί είναι μία γυναίκα πρόσφυγας 60 ετών και ένα αγοράκι 6 ετών, ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν άλλη μία γυναίκα 25 ετών και ένα αγοράκι 4 ετών.

Με τη συζήτηση επί των άρθρων και την ψήφισή του, ολοκληρώνεται την Παρασκευή η εξέταση από την Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στον δημόσιο τομέα.

Σε μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση που σχολιάζει αρνητικά τις πολιτικές των δυο τελευταίων ετών, το υπουργείο Παιδείας απαντάει ότι αυτές οι πολιτικές βασίζονται σε μνημόνια των πέντε πρώτων ετών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε την Πέμπτη, εκ νέου, τηλεφωνική επικοινωνία με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αϊντε.

Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του προβλήματος και συζήτησε με τον Άϊντε για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, καθώς και για το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στη διαδικασία.

«Η αναστολή της διαδικασίας των συνομιλιών δεν πρέπει να οδηγήσει σε αποτυχία την προσπάθεια για την επανένωση της Κύπρου με το τέλος της παράνομης κατοχής και της διχοτόμησης και του νησιού.



«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με το Πρόεδρο της Τουρκίας», ανακοίνωσε επισήμως, πλέον, το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από ένα διήμερο κατά το οποίο η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε σε μεγάλη αμηχανία, σε συνέχεια του ναυαγίου των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στην Ελβετία.