Σε δραχμές η τιμή μεταφράζεται σε περίπου 80 δραχμές, δηλαδή φέτος σχεδόν διπλασιάστηκε η τιμή, γνωστού όντος ότι πέρυσι οι παραγωγοί πούλησαν με 42 δρχ/κιλό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς έχει αποφασίσει ήδη να δώσει καθαρά «στο χέρι» των παραγωγών 20 λεπτά/κιλό. Η τιμή αυτή είναι καθαρή και δεν θα επιβαρυνθεί με χαρτόσημο. Δηλαδή τα 20 λεπτά θα πάνε κατ’ ευθείαν στην τσέπη του παραγωγού που εμπιστεύτηκε την Ένωση.
Στη δημοπρασία και στα γραφεία της ΑΣ Κιλκίς κατατέθηκαν οχτώ προσφορές. Την υψηλότερη τιμή έδωσε η εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ, αλλά τα 244 Ε/τόνο συνοδεύονταν από όρους και προϋποθέσεις που κρίθηκαν ασύμφοροι.
Η εταιρεία EUROMAK πρόσφερε 235 Ε/τονο και ανακηρύχθηκε πλειοδότρια καθώς δεσμεύτηκε να απορροφήσει ολόκληρη την παραγωγή χωρίς προϋποθέσεις και να πληρώσει άμεσα με την υπογραφή της σύμβασης πώλησης. Επομένως η Ένωση θα έχει ζεστό χρήμα στα χέρια της ίσως και σήμερα και σε κάθε περίπτωση εντός των ημερών θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των παραγωγών.
Το μέγεθος της επιτυχίας της διοίκησης της ΑΣ Κιλκίς καθίσταται φανερό αν συνυπολογιστεί ότι τα στάρια της Θράκης, (Έβρος, Κομοτηνή, Ξάνθη) πουλήθηκαν φέτος στην ίδια τιμή παρότι ποιοτικά εμφανώς ανώτερα.
Ανώτερη τιμή (244Ε?τονο) πέτυχε μόνο η Καστοριά.
Αυτά προς γνώσιν τόσο των μεμονωμένων παραγωγών που βιάστηκαν και πούλησαν σε εξευτελιστικές τιμές (μέχρι και 43 δρχ/κιλό!) σε ιδιώτες εμπόρους παρότι είχαμε ενημερώσει έγκαιρα πως οι φετινές τιμές θα είναι υψηλές αλλά και της Ένωσης Αξιούπολης που για άλλη μια χρονιά δεν κατόρθωσε να πουλήσει σε ικανοποιητικές, με βάση τα δεδομένα της αγοράς, τιμές.