Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2025, 1:51:38 μμ
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:34

Επίσκεψη Κιλτίδη στο Ποικίλον Όρος

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή του Ποικίλου Όρους συνοδεία του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτή της Β’ Αθηνών κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ και Δημάρχου Αιγάλεω κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, Δημάρχων της Δυτικής Αττικής, εκπροσώπων του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (Α.Σ.Δ.Α) και υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, της Περιφέρειας Δασών Αττικής και Δασαρχών της περιοχής.

Η επίσκεψη στην περιοχή του Ποικίλου Όρους, με ορόσημο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως δήλωσε ο κ. Υφυπουργός εγκαινιάζει και σηματοδοτεί μια νέα ελπιδοφόρα περίοδο για την ανάπτυξη και προστασία του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου που διαθέτει η Δυτική Αττική ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει εκπεφρασμένη πολιτική βούληση από το Υπουργείο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και ταύτιση απόψεων  ώστε να τεθεί σε προτεραιότητα το δασικό οικοσύστημα του Ποικίλου Όρους με επαύξηση της δασοκάλυψής του.
Ο κεντρικός προσανατολισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για το Ποικίλο Όρος, σημείωσε ο κ. Κιλτίδης, είναι να αποκτήσει χαρακτηριστικά Εθνικού Δρυμού με στοχευμένες παρεμβάσεις και με χρονικό ορίζοντα δεκαετίας.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο Δημαρχείο Αιγάλεω, τόσο ο οικοδεσπότης Δήμαρχος όσο και οι Δήμαρχοι Χαλανδρίου,  Πετρούπολης, Περιστερίου, Κορυδαλλού,  Ιλίου, και ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α και Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, χαιρέτισαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εξαγγελία του κ. Υφυπουργού και είχαν εκτενή συνεργασία μαζί του για την προώθηση μελετών και μέτρων δασικής πολιτικής στον ορεινό όγκο  με απαρχή τον προγραμματισμό οργανωμένων τεχνητών αναδασώσεων μέσα στο φθινόπωρο.   
Ο κ. Υφυπουργός ζήτησε από τα υπηρεσιακά στελέχη των Δασικών Υπηρεσιών να συνεργαστούν με τον Α.Σ.Δ.Α για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του ορεινού όγκου και την ανάδειξη δράσεων με δεσμευτικές χρονικές περιόδους.