Κατέβηκε στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε και απαίτησε. Και γύρισε στο Κιλκίς με σφαίρες και ακόντια, με δίσκους και λίθους, με σκυτάλες, με βατήρα Ελληνικής δισκοβολίας, με ορθοστάτες και πήχεις ύψους, με ορθοστάτες, φιλέ και μπάλες βόλεϊ, με μπασκέτες σταθερές και λυόμενες και μπάλες μπάσκετ, με γκολπόστ, δίχτυα και μπάλες ποδοσφαίρου, με εφαλτήρια και με ξίφη ξιφασκίας.
- Μας έμαθε να παίζουμε βόλεϊ και μπάσκετ.
- Μας έμαθε να ρίχνουμε σφαίρα, ακόντιο, λίθο, δίσκο και ελληνική δισκοβολία.
- Μας έμαθε να κάνουμε άλματα σε ύψους, μήκος και τριπλούν.
- Μας έμαθε να τρέχουμε στα 100 μέτρα, 400, 1000 μέτρα και σκυτάλη.
- Δημιούργησε επίλεκτες ομάδες εφαλτηρίων και ξιφασκίας.
- Δεν ήταν τυχαίο που το γυμνάσιο μας, από το 57 και ύστερα, έβγαινε πρώτο στους Περιφερειακούς αγώνες στίβου των δεκατεσσάρων Γυμνασίων Κεντρικής Μακεδονίας, και στους αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ και ποδοσφαίρου.
- Δεν ήταν τυχαίο που, από τους μαθητές του που έγιναν γυμναστές, τρεις, ο Γιάννης (Γιαννούλης) Αμοιρίδης, ο Σωτήρης Γιάτσης και ο Παναγιώτης (Γιώτης) Στεφανίδης, έγιναν καθηγητές στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. πρώην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής (Ε.Α.Σ.Α.).
- Αγαπούσε τα παιδιά, τους συναδέλφους του, το Κιλκίς και τους Κιλκισιώτες - Τον αγαπούσαν και τον εκτιμούσαν όλοι.
- Μας δίδαξε και μας εμφύσησε το ήθος και την ηθική, την εντιμότητα και την αρετή, την ευγένεια και την ευγενή άμιλλα, την συντροφικότητα και την αγάπη στον συνάνθρωπο.
Μας δίδαξε αυτό που είπε ο Αλέξανδρος, το ευ ζην!
Την καριέρα του την τελείωσε στη Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου όπου και ζούσε ως συνταξιούχος με την οικογένειά του και όπου στις 6/11/09 άφησε την τελευταία του πνοή.
Εμείς οι εναπομείναντες 86, από τους 109!, μαθητές του, απόφοιτοι του Γυμνασίου Κιλκίς του 57:
- Εκφράζουμε, στην αξιότιμη και αξιοσέβαστη σύζυγό του Φιλίτσα, επίσης Γυμνάστρια, την ίδια εποχή, του Γυμνασίου θηλέων Κιλκίς, και στις κόρες του, τα πλέον εγκάρδια και θερμά μας συλλυπητήρια.
- Ευχόμαστε δε, ο Δήμος μας, ο Δήμος Κιλκίς, να υλοποιήσει την εξαίρετη ιδέα και πρόταση του Γιαννούλη, στο «δικό μας» τότε γυμναστήριο, (υπόστεγο), να δοθεί τ’ όνομά του.
Αιωνία ας είναι η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
Γνωστοποίηση - πρόσκληση
Γνωστοποιούμε ότι την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009 θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς τρισάγιο στη μνήμη του θανόντα καθηγητή Φυσικής Αγωγής Κώστα Πιπερόπουλου.
Ο Κώστας Πιπερόπουλος υπηρέτησε στο τότε γυμνάσιο Αρρένων Κιλκίς τη 10ετία του 1950 και το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μεγάλες επιτυχίες του κιλκισιώτικου μαθητικού αθλητισμού.
Καλούμε τους μαθητές - τριες εκείνης της εποχής να παραστούν στη σεμνή τελετή για τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον μεγάλο μας δάσκαλο.
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:34
Έφυγε ο γυμναστής Κωνσταντίνος Πιπερόπουλος
Ο άνθρωπος που αναμόρφωσε εκ βάθρων, στο γυμνάσιό μας, και προώθησε τη γυμναστική, τον κλασικό αθλητισμό και τις αθλοπαιδιές. Υπηρέτησε στο Κιλκίς, τη δεκαετία 54-63. Όταν ήρθε βρήκε καλό έμψυχο υλικό αλλά καμία υποδομή! Είχε όνειρα, σαν γυμναστής, για τα παιδιά και δεν μπορούσε να μείνει έτσι., Έπρεπε να τα υλοποιήσει.