Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2025, 8:10:27 μμ
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2025 18:42

Με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση του Κ.Υ. Πολυκάστρου για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού

Η σημερινή εκδήλωση του Δικτύου Αγωγής Υγείας της 4ης ΥΠΕ από τα μέλη της στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς και τον Δήμο Παιονίας, ήταν από αυτές που ξεχωρίζουν στην πολύχρονη πορεία μας.

 

2 3308bdtp

Υποδεχτήκαμε στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Παιονίας μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δρ .Θεοφύλακτος Γεωργιάδης καλωσόρισε μαθητές και καθηγητές, ευχαρίστησε τον Δήμο Παιονίας και τους αντιπροσώπους του για την συνολική συνδρομή τους σε ό,τι χρειάστηκε το Κέντρο Υγείας έως τώρα.

Επίσης, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Δ/σης Αστυν. Κιλκίς για την εξαιρετική, άμεση και διαδραστική παρουσίαση.

Η κα Δήμητρα Κεσίδου, γενική ιατρός, Διευθύντρια ΕΣΥ του Κ.Υ. Πολυκάστρου πήρε στη συνέχεια τον λόγο, επισημαίνοντας τον ρόλο του οικογενειακού ιατρού ως αρωγό και ένα πρόσωπο που μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια, ενημέρωση και οδηγίες, άμεσα και απόλυτα προστατευμένα.

Πάνω από 150 μαθητές καθώς και καθηγητές και πολίτες, σε μία πρωτόγνωρη συμμετοχή άκουσαν όσα είχαν να τους πουν τα μέλη του Δικτύου της 4ης ΥΠΕ και οι Αστυνομικοί για τους κινδύνους από τον διαδικτυακό εκφοβισμό, τον τρόπο προστασίας, σε ποιους μπορούν να απευθυνθούν άμεσα για να προστατευθούν.

Εντύπωση σε όλους προκάλεσε η προσοχή και η ησυχία των μαθητών σε όλη την διάρκεια, γεγονός που επιβεβαιώνει την γενική αίσθηση της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης.

Η ικανοποίηση για όλη την οργάνωση και την επιτυχία ήταν ότι με κάθε τρόπο αυτό το βασικό για το μέλλον κομμάτι του πληθυσμού, οι νέοι και τα παιδιά, πρέπει να κρατηθεί υγιές και προστατευμένο.

Δράσεις της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και συμπράξεις με άλλες ομάδες, μόνο χρήσιμες μπορούν να φανούν στον κοινό αυτό στόχο.

Κ.Υ. ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ