Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:13:02 πμ
Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

 Το μέγα αίτημα της παρελθούσης δεκαετίας για το νομό ήταν αναμφισβήτητα το Διαμετακομιστικό Κέντρο. Το θέμα αναδείχτηκε κυρίως μέσα από τις στήλες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ τόσο κατά τη γέννησή του όσο και κυρίως κατά το διάστημα που κρίθηκε η χωροθέτησή του, όταν με συνεχή ρεπορτάζ χτυπήσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο ηχηρά που ενόχλησε τότε τους αδρανούντες κατ’ εξακολούθησιν .
Ένα χρόνο μετά την πρώτη εκλογική νίκη της Ν.Δ., Απρίλιος του 2005 θα ήτανε, σε επώνυμο άρθρο μου με τίτλο «Τζάμπα χρόνο χάνουμε σύντροφοι» επισήμανα με τον πλέον εμφατικό τρόπο την αδυναμία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση, να διδαχτεί από τα λάθη της 11ετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και να προτείνει αξιόπιστο εναλλακτικό πρόγραμμα εξουσίας.
Την εγρήγορση των δημάρχων και του Νομάρχη στην εκπόνηση μελετών ώστε να ενταχθούν στο Δ’ κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης συνέστησε ο νέος υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας στην εθιμοτυπική επίσκεψή του στο Κιλκίς άμα τη αναλήψει τω καθηκόντων του.
Αν ισχύει το «ουδέν κακόν αμιγές καλού» ιδού το μέγα κέρδος από την συντριπτική ήττα του ΠΑΣΟΚ: ανακάλυψαν την Αριστερά όλες οι τάσεις του, των επίδοξων αρχηγών του μη εξαιρουμένων.
Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου αποκηρύσσοντας τον κυβερνητισμό έδωσε το σύνθημα για επάνοδο στην κινηματική κοίτη του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάλεσε όσους απλώς διψούν για εξουσία να αναζητήσουν άλλο χώρο. Εκάς οι βέβηλοι!
Σελίδα 14 από 14