Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 5:56:34 πμ
Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Παγλαρίδης Θεοφύλακτος

Να ρίξουμε στο πυρ το εξώτερον το Κράτος; Να το ρίξουμε.
Την Περιφέρεια επίσης. Και τον Δήμο εξάπαντος. Αλλά ετούτο το κακό με τον πρώτο χιονιά, άξιο του ονόματός του, η πόλη να έχει μετατραπεί σε τσουλήθρα και κατ΄ουσίαν αδιάβατη προσφέρεται και για πολλά ακόμα αναθέματα.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 21:04

Το ιερό χώμα της πατρίδας...

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Κι άντε να κατανοήσουμε τον πολιτευτή που κραύγαζε πως αν κλείσει το σχολείο του χωριού του ( με τρία παιδιά) κινδυνεύει το χωριό του καθώς δεν θα κυματίζει εκεί (στην αυλή του σχολείου) η ελληνική σημαία.
Σημαία είναι αυτή, έχει τον αυταπόδεικτο ιερό συμβολισμό της. Ακόμα κι αν ο ίδιος μαζί με όλους σχεδόν τους κατοίκους εγκατέλειψαν το χωριό τους και μαζεύτηκαν στις πόλεις, άλλος για να 'βρει δουλειά, άλλος για να διευκολύνει τις σπουδές των παιδιών του, άλλος...

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 22:36

Σιγά, το Κιλκίς κοιμάται...

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Στον καταραμένο τόπο, Μάη μήνα βρέχει, ισχυρίζεται ο λαός μας. Στον ίδιο τόπο κάθε προεκλογική περίοδο ξεπροβάλλουν επίδοξοι σωτήρες ων αριθμός ουκ έστιν.

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

 

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία: Ένας τόπος, το Κιλκίς εν προκειμένω, οιονεί να εορτάζει την πλέον απεχθή σελίδα της ιστορίας του. Και από τις απεχθέστερες που κατέγραψε η ιστορία παγκοσμίως.
Περί του εμφυλίου πολέμου ο λόγος και τις χιλιάδες συμπατριωτών μας που έπεσαν θύματα του μίσους και της εξαχρείωσης του ανθρώπου.

Η στατιστική απεικόνιση της παραγωγικής φτώχειας του ν. Κιλκίς, και της παράδοξης εισοδηματικής ανάνηψης, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην 16ετία 2000- 2015.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 12:49

Περί αφωνίας και ιχθύων

Ύστερα από κοντά 40 χρόνια σε τούτο το επάγγελμα -μην επικαλεστούμε τα ...γλαφυρά περί λειτουργήματος - οι απορίες μου σχετικά με την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου στις μικρές τοπικές κοινωνίες, όπως καλή ώρα του Κιλκίς, αντί να λιγοστεύουν, συνεχώς αυγατίζουν.

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 21:33

Οι "μπαχαλάκηδες" της αστικής τάξης

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης. 

Αγανάκτηση προκαλούν στο μέσο πολίτη οι εικόνες καταστροφής που σε κάθε ευκαιρία προκαλούν οι λεγόμενοι “μπαχαλάκηδες” στην Αθήνα. Νεαροί έως και ανήλικοι επιδίδονται σε καταστροφές, υποτίθεται για να εκφράσουν την άρνησή τους στην "άδικη κοινωνία" .
Υπάρχουν όμως και κάποια μεγαλύτερα  "παιδιά" που προκαλούν απείρως σημαντικότερες καταστροφές στο όνομα της ελεύθερης αγοράς ή, όπως εφαρμόζεται στην χώρα μας, στο όνομα της ασύδοτης αγοράς.

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 22:15

Οι μωροί, τα μωρά και η Novartis

Γράφει ο Θεοφύλακτος Παγλαρίδης. Δυο κατηγορίες ανθρώπων, κατά πως διδάσκουν οι ψυχολόγοι, εκπλήσσονται με τα αυτονόητα: Οι μωροί και τα μωρά. Στην   Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ιδιαζόντως στις δυο κατηγορίες προστίθεται και μια τρίτη. Αυτή της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών της ανδρών. Που ανακαλύπτουν ύστερα και  από τον τελευταίο Κωστίκα του έσχατου καφενείου της Ελλάδας ποιος είναι ο πολιτικός συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη. Που αγνοούν  πως όταν δεν έχεις μαντήλι να κλάψεις δεν παριστάνεις τον Γκιουλέκα με "λεφτά υπάρχουν", με Ζάππεια και σχίσιμο μνημονίων και άλλα παρόμοια γλαφυρά μεν, δυστυχώς όμως και δημοφιλή καθώς μέχρι και εξουσία αρπάζεις με την ψήφο του ανυπερθέτως νουνεχούς λαού.

Γράφει ο  Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

 

Για το όνομα θα διαδηλώσουν την Κυριακή χιλιάδες πολίτες της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Φαντάζει οξύμωρο, αλλά  η αντίδραση στην χώρα μας εκκινεί από το σημείο της διαπραγμάτευσης που παρουσιάζει τα λιγότερα αγκάθια. Τόσο η σημερινή ηγεσία της ΠΓΔΜ όσο και η επίσημη Ελλάδα, από το 2008, φαίνεται πως δεν θα χρειαστούν πολλές ώρες διαβούλευσης για να καταλήξουν σε μια σύνθετη ονομασία όπου θα εμπεριέχεται ο όρος "Μακεδονία".

Του Θεοφύλακτου Παγλαρίδη.  "Να εδώ είναι η νέα γέφυρα, στρίψε δεξιά..."  η προτροπή του Τάσου Αμανατίδη καθώς μπαίναμε στην Τέρπυλλο.
"Άσε να πάμε από την παλιά να δούμε και το κέντρο του χωριού" ...διαφώνησα και  νυχτιάτικα διασχίσαμε το κάποτε μεγαλύτερο χωριό των Κρουσίων.