Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:19:01 πμ

Αρθρογραφία

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 21:46

Με το κομπολόι στο χέρι..

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

 

Η εικόνα του συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να πατάει στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με ένα κομπολόι στο χέρι, έκανε το γύρο του διαδικτύου και εξέθεσε την συνδικαλιστική οργάνωση. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια αλγεινή εικόνα που επισκιάζει την ουσία της διεκδίκησης της ΓΕΝΟΠ να μην ιδιωτικοποιηθούν μονάδες λιγνίτη στη Μεγαλόπολη, τη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, και παραπέμπει στα στερεότυπα του “βολεμένου υπαλλήλου του Δημοσίου”, του “τεμπέλη συνδικαλιστή”, του παρακμιακού “νεοέλληνα” που ζει χωρίς αρχές, αξίες και ιερά.

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 22:23

Την συνταγή στην έδωσα!

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη. 

Ήταν τα πρώτα χρόνια που άνοιξα ιατρείο στο Κιλκίς επί της οδού Γεωργίου Καπέτα 14. Στα λίγα χρόνια που προηγήθηκαν, είχα γίνει αρκετά γνωστός, ως γιατρός, στην κοινωνία του Κιλκίς, της καθαυτό πόλης και των γύρω χωριών.

Γράφει ο Δημήτρης Ιωαννίδης.

Έχουν γράψει πολύ πιο έμπειροι και αρμοδιότεροι από τον υποφαινόμενο για τον υπουργό κ. Τόσκα, τον οποίον, και κάλεσαν πολλές φορές να παραιτηθεί για πράξεις και παραλείψεις του. Εκεί αυτός, ακλόνητος, όπως άλλωστε και πολλοί συνάδελφοί του που έχουν διαγράψει από το λεξικό τους τη λέξη « παραίτηση» και σκοπεύουν (από έγκυρες πηγές αυτό, έτσι)να καταθέσουν ομαδικό «αίτημα» στον κ. Μπαμπινιώτη, το γνωστό γλωσσολόγο Καθηγητή, να διαγράψει τη γνωστή λέξη «παραίτηση» και να μην την συμπεριλάβει σε τυχόν επανέκδοση του αξιόλογου λεξικού του.

Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 22:10

"Ομάδα Αλήθειας"

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Ανοίγουμε τον υπολογιστή μας, και βλέπουμε το τελευταίο βίντεο της "Ομάδας Αλήθειας" της Νέας Δημοκρατίας που η κυβέρνηση αποκαλεί απαξιωτικά "μονταζιέρα". Το βίντεο συγκρίνει τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τους νεαρούς που τοποθέτησαν ελληνική σημαία στους Φούρνους, με παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού για την ανάρτηση ελληνικής σημαίας στα Ίμια. "Έκανε τζάμπα μαγκιές στα κανάλια και καλούσε τον κόσμο να βάλει σημαία στα Ίμια. Τώρα πάλι κωλοτούμπα" παρατηρεί η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 22:45

ΟΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ (1) (Θεατρικόν έργον εις πράξεις τρεις)

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, δάσκαλος. 

 

Πρωταγωνιστούν:
Οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας,
Οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρώην οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και
Οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν μέχρι και σήμερα στο ΠΑΣΟΚ

ΠΡΑΞΙΣ 1η
(Σκηνικό: Ελλάδα 1991. Κυβέρνηση Ν. Δ. Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης).

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 20:11

Η ‘μαγειρίτσα’ έφταιγε, γιατρέ…

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Παραμονή Πρωτομαγιάς. Ο καιρός είναι καλός. Όλος ο κόσμος  προβλέπεται να είναι έξω  αύριο. Τα οργανωμένα σωματεία των εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου με πρόεδρο τον Βουλγαράκη θα μαζευτούν στην πλατεία και θα εκδώσουν ψήφισμα. Οι πειθαρχημένοι κομματικοί του ΚΚΕ, πιστοί στην παράδοση, θα γιορτάσουν την μέρα με πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης, ξεκινώντας από το εργατικό κέντρο, ειρηνικά πάντα, με λάβαρα και συνθήματα υπέρ των δικαίων των εργαζομένων, που τους θυμίζει η πρωτομαγιά. Οι υπόλοιποι, οι περισσότεροι, θα προτιμήσουν το φαγοπότι στην ύπαιθρο.

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 19:40

πιλότων -των ηρώων- κλέος

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης.

(Ο ουρανός ραγίζει και η σιωπή θρυμματίζεται
όχι μόνον από τον ήχο της τουρμπίνας· και από τη σιγή της)

 

● Ένα ακόμη παλικαρόπουλο της Πολεμικής μας Αεροπορίας προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των Ικάρων, που έχουν πληρώσει με τη ζωή τους την ανάγκη διαρκούς ετοιμότητας που επιβάλλει στο Αιγαίο ο ακήρυχτος πόλεμος των αιθέρων, λόγω της γνωστής εξ ανατολών επιβουλής.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 22:06

Έχει σχέση το Κιλκίς με την ανάπτυξη;

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Γρηγόρης Κυριακού, Γραμματέας Ν.Ε. ΔΗΜΑΡ Κιλκίς. 

Περίπου στις αρχές του έτους η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε το κατά κεφαλήν εισόδημα έτους 2015 ανά περιφερειακή ενότητα. Η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κατατάσσεται τρίτη, μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σαρακοστή δεύτερη στο σύνολο της χώρας με τις άλλες δύο ενότητες να καταλαμβάνουν την εικοστή και εικοστή έβδομη θέση αντίστοιχα.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 21:59

Πυροβολισμοί στον αέρα

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

Κλείνει περίπου ενάμισυς μήνας, από τότε που άνδρες της τουρκικής Χωροφυλακής συνέλαβαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν εισέλθει στο τουρκικό έδαφος. Από την πρώτη στιγμή, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε τη δυσφορία πολλών συμπολιτών μας, που την θεώρησαν αναιμική, υποτονική και φοβισμένη.

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 21:18

Η «Εγκριτη εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ" και ο Ιβάν

Γράφτηκε από τον

Του Δημήτρη (Μ, ήτου) Ιωαννίδητ. Συντονιστή Σχολικών Συμβούλων ΠΕ.  Ομολογώ  πως γαλουχήθηκα, μεγάλωσα και ανδρώθηκα με την εν λόγω εφημερίδα των Λαμπράκηδων.

Στο μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα των 50 χρόνων υπήρχαν και στιγμές «απείρου» κάλους» όπως, όταν καίγαμε ομαδικά την εφημερίδα στην περίοδο της « αποστασίας» όταν έκανε μια μικρή μεταστροφή προς τους αποστάτες για να επιστρέψει τάχιστα, μετά την κατακραυγή, στη δημοκρατική της πορεία. Και, είναι γεγονός, πως όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε μαζί με το «Βήμα» ως πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης, αλλά, και των δημοκρατικών θεσμών, γιαυτό, και είχε όλα αυτά τα χρόνια την πρωτιά στην κυκλοφορία των εφημερίδων με πάνω από 100χιλ.φύλλα ημερησίως.