Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 1:28:28 μμ

Αρθρογραφία

Γράφει ο Θέμης Ανθρακίδης.

 

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά με τιμές σαφώς αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Πέρσι η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχονταν σε κάτω από ένα ευρώ το λίτρο ενώ φέτος βρίσκεται ήδη αισθητά πάνω από το 1,10 ευρώ.

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 23:20

Βλάπτουν ή ωφελούν τα κατά συνθήκη ιατρικά ψεύδη;

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Πολλές φορές τίθεται το ερώτημα στα χείλη όλων. Αν πρέπει ο ιατρός να λέει ‘ψυχρά’, γυμνή όλη την αλήθεια γύρω από την διάγνωση και την σοβαρότητα της πάθησης, ιδιαίτερα της κακοήθους ασθένειας, κατά πρόσωπο στον ίδιο τον άρρωστο, που κρέμεται περιδεής κυριολεκτικά από τα χείλη του. Το ερώτημα τίθεται όλο και συχνότερα, τώρα μάλιστα που γέμισε η κοινωνία μας από μετανάστες που πηγαινοέρχονται σε Ευρώπη και Αμερική.

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 22:31

ΕΚΑΒ: Ένας βασικός πυλώνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Γράφτηκε από τον

Του Γεωργίου Περπερίδη, Οδοντίατρου, διευθυντή Κ.Υ. Πολυκάστρου.

 

Το 2010 ως εισηγητής του υγειονομικού χάρτη του νομού στη σύσκεψη των φορέων που συγκάλεσε ο τότε αντιπεριφερειάρχη;ς Χρήστος Γκουντενούδης, μεταξύ των άλλων είχα τονίσει την αναγκαιότητα ενός σύγχρονου ΕΚΑΒ που θα κάλυπτε όλο το νομό σε 24ωρη βάση.

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 23:02

Ο εκβιασμός

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Ήταν μόλις ένα μήνα μετά την επιβολή της γερμανοχιτλερικής βαρβαρότητας στην πατρίδα μας, όταν ιδρύθηκε στις 15 Μαΐου του 1941 στη Θεσσαλονίκη η πρώτη ελληνική αντιστασιακή οργάνωση με τίτλο “Ελευθερία” - μια πρωτοβουλία του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ σε συνεργασία με τον συνταγματάρχη Δημήτριο Ψαρρό.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 21:47

Τύποι των σχολείων που δεν λειτουργούν στο νομό Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Ξενέλης Γεώργιος , Υποψήφιος Αιρετός για το ΠΥΣΔΕ Νομού Κιλκίς με την Ανασυγκρότηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος Καθηγητών Ν.Κιλκίς.

 

Με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για ιδρύσεις σχολείων θα θέλαμε να αναφέρουμε τους τύπους Σχολείων που λειτουργούν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Κιλκίς.
Στο Νομό Κιλκίς έχουμε 16 Γυμνάσια, 11 Γενικά Λύκεια ,3 ΕΠΑΛ, ένα (Ε.Κ) Εργαστηριακό Κέντρο και ένα ΕΕΕΕΚ.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 21:37

Έι πιτσιρίκο...

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

 

Έι πιτσιρίκο, σε βλέπω τόση ώρα στο διπλανό μπαλκόνι σ’ ένα τσιμεντένιο κλουβί να κάθεσαι με τις ώρες και να παίζεις κάτι σ’ ένα τάμπλετ. Είναι απόγευμα βρε μικρούλη, ώρα για παιχνίδι κι εσύ χαραμίζεις το χρόνο σου έτσι; Ξύπνα μικρέ, τα χρόνια που ζεις είναι ανεπανάληπτα και δεν θα ξανάρθουν.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 20:40

Ανθούλα Ναούμη : ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟΥ ‘40

Γράφτηκε από τον

Η μεγάλη Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, που γιορτάζει ο Ελληνικός λαός με δοξολογίες, ομιλίες και παρελάσεις, αποτελεί την πιο δοξασμένη σελίδα της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδας.

Η χώρα το 2010 βρέθηκε σε κατάσταση «αρόδο», όπως λένε οι ναυτικοί, δηλαδή ούτε λιμάνι να πιάσει, ούτε να μπορεί να ταξιδέψει.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 19:38

Ανδρέας Μακρίδης:Η δική μας παρέλαση...

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη

Ο νους ξεκινά να λογαριάζει πότε ξεκίνησε το κακό: Ήτανε τότε που η νίκη απέναντι στον φασισμό έμοιαζε δεδομένη και οι γονείς πηγαίνανε στις σχολικές τις παρελάσεις, μόνο και μόνο για να καμαρώσουν τα παιδιά τους;

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 22:26

Οι αγοραφοβίες

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Υπάρχουν κάτι παράξενα ‘αγχωτικά’ σύνδρομα, που βασανίζουν πολύν κόσμο. Ιδιαίτερα εμφανίζονται σε νέους ανθρώπους, στην ίδια αναλογία και στα δύο φύλα. Αν θα μιλούσα ποσοστιαία, χωρίς να έχω στατιστικά στοιχεία, θα έλεγα ένα κρούσμα στους χίλιους ανθρώπους, ίσως δεν θα ήταν υπερβολικό. Το ποσοστό δεν είναι και μικρό, ούτε αμελητέο!