Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 9:26:00 μμ

Αρθρογραφία

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 22:57

Εν κατακλείδι...

Γράφτηκε από τον

Του Ευστάθιου Παπαδόπουλου, Πολιτικού Μηχανικού.

Θυμάμαι το 2010 είχα γράψει ένα άρθρο σχετικά με τη δημοκρατία. Τότε πίστευα πως μία αόρατη δύναμη τείνει να αλλοιώσει τα θεμέλια των πλούσιων πολιτισμικά κρατών. Σήμερα ξέρω πως αυτή η δύναμη ονομάζεται πολιτική. Και το χειρότερο, πολιτική που επικαλείται την δημοκρατία για τις πράξεις της. Στο 2018 βρισκόμαστε λοιπόν που τα λόγια του Κίσινγκερ που αφορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν είναι επιστημονική φαντασία ή θεωρία συνομωσίας αλλά καλά προετοιμασμένο σχέδιο πολλών ετών.

Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 22:21

Αναστάσιος Αμανατίδης: Ο ΚΩΤΣΙΟΝ

Γράφτηκε από τον

Μια ζωή φρόντιζα να είμαι, ως ιατρός, εκτός από σοβαρός, φιλικός και αρεστός στον ασθενή. Ιδιαίτερα τον άνθρωπο ασθενή,

Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 22:19

Παναγιώτης Φλωρίδης : Ο Γαλλικός έχει ...κέφια

Γράφτηκε από τον

Κύριε διευθυντά,
Μετά ισχυράς συγκινήσεως ανέγνωσα το αυτοβιογραφικό σημείωμα του συνεργάτου σας αγαπητού Θεόδωρου Παυλίδη (ΠΡΩΙΝΗ 4/7) ‘επί τη 29η επετείω’ της παρασύρσεως του από τον Γαλλικό ποταμό.

Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 22:03

Ανδρέας Μακρίδης: Τι θα γίνει με τις συντάξεις;

Γράφτηκε από τον

Η πρόσφατη αψιμαχία στη Βουλή, σχετικά με τις δηλώσεις Μοσκοβισί και το ενδεχόμενο σωτηρίας των συντάξεων που θα μειωθούν από την 1η Ιανουαρίου, κατέδειξε για άλλη μία φορά, το πόσο δέσμια των κομματικών επικοινωνιολόγων παραμένει η ελληνική κοινωνία.

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 20:08

"Καθαρή έξοδος"

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Μέσα στο θόρυβο της νέας μακεδονομαχίας και της φιέστας του Ζαππείου, μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση πέρασε στα ψιλά: Μία απ' τις μεγάλες, συστημικές μας τράπεζες, πούλησε σε δύο ξένα “κοράκια”, κόκκινα δάνεια αξίας 2 δισ. ευρώ στο 6% της τιμής τους. Για οφειλές δηλαδή 2 δισ., η τράπεζα εισέπραξε 120 εκ. ευρώ και καθάρισε.

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 00:02

Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Ιωσηφίδης Μάκης, Δάσκαλος (που αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί).

 

‘’Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου, πάρεξ ελευθερία και γλώσσα’’
(Διονύσιος Σολωμός)

‘’Ει θεοί διαλέγονται, την των Ελλήνων γλώττη χρώνται’’
(Κικέρων)

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 20:32

Η εποποιία του Κιλκισιακού

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

…Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη εποποιία του Κιλκίς, μετά την πρώτη, την επική μάχη Κιλκίς – Λαχανά της 21ης Ιουνίου 1913!
‘Τάδε έφη’, παρασυρμένος από ποδοσφαιρικό ντελίριο με επινίκειο ενθουσιασμό, μετά τον νικηφόρο αγώνα, την παραμονή του επετειακού εορτασμού της μεγάλης εθνικής εποποιίας της 21ης Ιουνίου 1913, ο Σιδηροκαστρινός φίλαθλος νομάρχης Κιλκίς (1974 – 1976), αείμνηστος Γιάννης Παναγιωτίδης, (κατόπιν νομάρχης Δωδεκανήσου και στη συνέχεια βουλευτής Σερρών, +1991).

Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 22:28

Η Τυραννία των Μετριοτήτων

Γράφτηκε από τον

Του Κώστα Κιλτίδη, πρωην υπουργού-βουλευτή Κιλκίς.

 

Το δημοκρατικό πολίτευμα στις σύγχρονες κοινωνίες τείνει να απολέσει την αμεσότητα και την συμμετοχικότητα. Έτσι καταδυναστεύεται από ολιγάρχες και εξωθεσμικές πολιτικές ομάδες. Η δυνατότης δε παρέμβασης των ισχυρών έχει καταστεί κυρίαρχος παράγων.

Γράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος, πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλκίς.

 

Σε λίγες μέρες κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση το νομοσχέδιο με την ονομασία «Κλεισθένης 1», που αφορά την μεταρρύθμιση στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αφορμή για αυτό το άρθρο δόθηκε από την τοποθέτηση του Προέδρου του Δ.Σ Κιλκίς κ. Κυριακίδη, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (8-5-18) η οποία και δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο.

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 23:42

Τα Σκόπια, η ΑΟΖ μας και τα ψάρια...

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια, μια νέα φήμη άρχισε να διασπείρεται στην ταλαίπωρη αυτή κοινωνία: Πως η κυβέρνηση με το άρθρο 13 της συμφωνίας, παραχωρεί τμήμα της ΑΟΖ στα Σκόπια. Την ίδια έντονη ανησυχία είδαμε να εκφράζει προ ημερών και ένας αρθρογράφος των “Ειδήσεων”. Αξίζει να εξετάσουμε τη νέα αυτή φήμη.