Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 10:20:50 μμ

Αρθρογραφία

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 19:20

Μάκης Ιωσηφίδης: cΟΟΟ…ΠΑΟΚΑΡΑ…

Γράφτηκε από τον

‘’…οοο… παοκάρα…έχω τρέλα…μες στο μυαλόοοο…

.Συνδημότισσες και συνδημότες,
Ζούμε σε εποχές ιδιοτέλειας και ιδιώτευσης, στο "εγώ" αντί του "εμείς". Όμως η δράση και η συμμετοχή μας στις εκλογές δεν πρέπει να είναι μία ευκαιριακή επιλογή. Κανένας συνδυασμός και κανένας υποψήφιος δεν θα καταφέρει πολλά αν δεν βάλει ένα λιθαράκι στην καλλιέργεια της συμμετοχικότητας στα κοινά.

Το Κιλκίς στολίστηκε για τις δημοτικές εορτές. Φωτογραφίες υποψηφίων παρελαύνουν στον τοπικό Τύπο, αφίσες και πινακίδες αναρτώνται στις κολώνες και στα κτήρια της πόλης. Στα προεκλογικά φυλλάδια επιστρατεύονται εικόνες οικογενειακής γαλήνης, σεβάσμιες στάσεις πλάι σε ιερείς, επαφές με παράγοντες της κεντρικής κομματικής ιεραρχίας, για να βεβαιωθεί ο πολίτης σε ποιον δόθηκε το χρίσμα.

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 16:44

Αναστάσιος Αμανατίδης : Προσωπικά ενθυμήματα

Γράφτηκε από τον

Είμαστε κοινωνοί και μάρτυρες, παρακολουθούντες τις αγωνιώδεις προσπάθειες των υποψηφίων δημάρχων να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο και προπάντων πλήρες. Περισσότερο απ’ όλους δικαιούμαι να έχω άποψη επ’ αυτού, καθώς διήλθα και εγώ από το στάδιο αυτό.
Με τον ‘Καποδίστρια’ και τον ‘Καλλικράτη’ και την ποσόστωση των γυναικών, ή των δύο φύλων επί το ακριβέστερο, ο πονοκέφαλος των υποψήφιων Δημάρχων, τώρα μάλιστα που ο ‘Κλεισθένης’ δίνει περισσότερο περιεχόμενο στους υποψήφιους συμβούλους, οι τελευταίοι έγιναν πιο δυσεύρετοι και ‘ακριβοί’.

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019 22:15

Πολιτισμός, ένα μέσο τοπικής ανάπτυξης

Γράφτηκε από τον

Του Θανάση Λαβασά, υπ. δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Ενωτική Δύναμη» του Δημήτρη Τσαντάκη.

 

Όταν ένας λαός δεν σέβεται την κληρονομιά του δεν μπορεί να απαιτεί να τον σεβαστούν οι άλλοι.
Ο μεγάλος, πόρος της Ελλάδας είναι ο τόπος, το τοπίο, οι μνήμες, η κουλτούρα.

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019 21:57

Γνωριμία με τη Βάγια Θρήσκου

Γράφτηκε από τον

Η Βάγια Θρήσκου είναι μια γοητευτική αντίφαση. Γιατί κατάφερε με την προσωπικότητά της να συνδυάσει αρμονικά τον αυθορμητισμό του κοριτσιού και τη μαχητικότητα της ώριμης γυναίκας, που ξέρει ν’ αγωνίζεται με πάθος γι’ αυτά που πιστεύει. Εργατική, πεισματάρα, μαχητική και γεμάτη όρεξη και όραμα για να προσφέρει στα κοινά.

Γράφει η Χριστίνα Χρυσοχοϊδου, Γιατρός-Ωτορινολαρυγγολόγος, Υποψ. δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ¨Ενωτική Δύναμη Κιλκίς”.

 

Αγαπητοί συμπολίτες, θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία να συστηθώ. Ονομάζομαι Χριστίνα Χρυσοχοΐδου του Παύλου και της Ελένης. Είμαι Χειρούργος Ωτορινολαρυγγολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και εκτελώ χρέη Διευθύντριας της κλινικής. Είμαι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικεύθηκα στην Ωτορινολαρυγγολογία αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, στο North Manchester General Hospital και στο Sheffield University Hospital στην Αγγλία. Ολοκλήρωσα την ειδικότητά μου στην Αθήνα όπου και αναγορεύτηκα σε διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 21:28

Αναστάσιος Αμανατίδης : Προσωπικά ενθυμήματα

Γράφτηκε από τον

Ο ιστορικός και ηρωικός χειρουργός του νοσοκομείου Κιλκίς πάνω από μία τεσσαρακονταετία, από πριν το ’40 και μέχρι περίπου μετά το 1980, ήταν ο αείμνηστος Γιάννης Ορφανός.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 17:42

Ορεξη, μεράκι και θηλυκό μυαλό

Γράφτηκε από τον

Βρισκόμαστε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου κι από δίπλα μας κάθε λεπτό παρελαύνουν υποψηφιότητες...
Το δίλημμα που τις συνοδεύει όμως, νομίζω πως, είναι καθαρά δική μας υπόθεση, γιατί αυτό που οι εποχές μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε είναι το πως η ψήφος μας είναι η δύναμη μας.

Σε 1,5 μήνα έχουμε εκλογές. Ας μην κρυβόμαστε άλλο από τα προβλήματα. Καιρός να λάβει καθείς τον ρόλο του. Πλησιάζει η ώρα της ατομικής ευθύνης. Και αυτός ο Κεμάλ... ρε Μάνο, μας έπεισες από τα μικράτα μας ότι «πρέπει να τον καληνυχτίσουμε και ότι τίποτε δε μπορεί να αλλάξει»