Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 2:25:12 μμ

Αρθρογραφία

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 21:07

Ανορθόδοξα πλήγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ορθοδοξία

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Νίκος Σαχπεκίδης, Καρδιοχειρουργός.

 

Όλοι πληροφορηθήκαμε για μια “ιστορική συμφωνία”, όπως ανερυθρίαστα σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι, μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου 2018 που αφορούσε στη μισθοδοσία του κλήρου και στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 21:02

Οι συμπληγάδες

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Όταν κάποιο κόμμα, κυβερνητικό ή αντιπολιτευτικό, χαράζει την πολιτική του, είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένο να κινηθεί ανάμεσα σε δύο συμπληγάδες: Η μία είναι η πραγματική αποτύπωση των κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων, και η άλλη είναι η επίπτωση που τα δεδομένα αυτά έχουν στην κοινωνία που θα κληθεί στις κάλπες.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 15:05

Ο δυναμικός ποδοσφαιριστής με καρδιά… λαγού…

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Για ένα διάστημα δύο τριών χρόνων ταλαιπωρήθηκα, ως ιατρός, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή Τ.Κ. Δεν πρέπει να ξεπερνούσε τα 22, ήταν άρτιας σωματικής διάπλασης και μόλις απολύθηκε από το στρατό. Δυναμικός αμυντικός μέσα στο γήπεδο, με καθαρό παιχνίδι, ήταν από τα συμπαθέστερα παιδιά της κερκίδας. Ευοίωνο προβλέπονταν το μέλλον του!

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 22:49

Οι Υποψήφιοι πολλοί. Οι Ψηφοφόροι όμως;

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος*.

Μπαίνουμε σιγά-σιγά μα πολύ σταθερά στην προεκλογική περίοδο της άνοιξης του 2019. Οι κάλπες θα είναι για Εκλογή: Περιφερειακών, Δημοτικών, Τοπικών Συμβουλίων και Ευρωβουλευτών.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 21:56

Αϊντε θύμα... άϊντε ψώνιο...

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Γράφει ο γιατρός Άγγελος Χατζής στο ημερολόγιό του
Βράδυ Κυριακής 3 Ιουνίου 2018.

Ο δρ. Νικόλαος Σαχπεκίδης παρουσιάζει και αναλύει μια σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης περιστατικών χειρουργικής των στεφανιαίων αρτηριών.

Όπως είναι γνωστό, η μεγάλη πλειοψηφία των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων διενεργείται με τη χρήση της εξωσωματικής κυκλοφορίας (Ε.Κ.), δηλαδή ενός μηχανήματος που αντικαθιστά την αντλητική λειτουργία της καρδιάς και την ανταλλακτική λειτουργία των πνευμόνων κατά την διάρκεια της εγχείρησης.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 20:12

Γιατρέ, σώσε με, σώσ’, σώ, σ , …και τετέλεσται…

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Υπήρξαν χρόνια, τα πρώτα δέκα, είκοσι και πενήντα, που οι πρόσφυγες της πρώτης γενιάς της Μικρασιατικής Καταστροφής, μεταξύ δε αυτών κυρίως οι Πόντιοι, διατηρούσαν κάθε επιφύλαξη για τον τρόπο, που τους αντιμετώπιζαν οι γηγενείς ελλαδίτες ιατροί, είτε, όταν προσέτρεχαν στο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά ακόμη και στο ιδιωτικό τους ιατρείο.

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 21:22

Το "ιερό χρήμα"

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Το 2004 προεκλογικά, η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε να κάνει ένα δώρο προς την Εκκλησία, μήπως και καταφέρει να μετριάσει κάπως την οργή της για την αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Το δώρο συνίστατο στην κατάργηση της φορολογίας του 35% επί των ακαθαρίστων και πάσης φύσεως εισπράξεων των ιερών ναών.

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 20:54

Ουκ επ' άρτον ζήσεται άνθρωπος

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Σώτος Χρυσάφης.

 

Ένας διακεκριμένος Κιλκισιώτης πρώτης γενιάς, ο Ζιώγας Χρήστος τιμήθηκε στις 6 Νοεμβρίου από το Τελόγλειο Ίδρυμα του Α. Π.Θ. για την μεγάλη δωρεά της προσωπικής του συλλογής έργων τέχνης, πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά ανεκτίμητης αξίας, θα δοθούν στο Τελόγλειο μετά θάνατο των δωρητών Χρήστου και Ελένης Ζιώγα.

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 19:53

Κριτήρια επιλογής στις εκλογές

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Ξεκίνησε ήδη η προεκλογική περίοδος. Σε εθνικό επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια αχαλίνωτη παροχολογία. Σε τοπικό επίπεδο εμφανίζονται σιγά-σιγά οι υποψήφιοι για την Βουλή, για την Περιφέρεια και για τον Δήμο. Θα αρχίσουν πάλι οι ανιαρές ομιλίες, οι γενικόλογες υποσχέσεις οι πληρωμένες καταχωρήσεις στον τύπο και οι προσδοκίες των πολιτών για κάποιο διορισμό ή κάποιο ρουσφέτι.