Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 9:45:05 μμ

Αυτοδιοίκηση

Απολύτως ενδιαφέρουσα η αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης. Όπου μιλώντας, ύστερα από ερωτήσεις μας, σε όλα, ξεκαθαρίζει:
Αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές (και σε ποιες ακριβώς εκλογές).

Το δημαρχιακό θώκο του δήμου Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει για τις δημοτικές εκλογές του 2019, ο κιλκισιώτης Βασίλης Μωυσίδης, αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομικής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν και δεν προέρχεται από καμία πολιτική οικογένεια, αποφάσισε να τεθεί στην κρίση του κόσμου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Την Τετάρτη 13 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει στις 7:30 το απόγευμα στο Βελλίδειο, την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση, όπου και θα ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Καταγγέλλουμε ρητά και απερίφραστα την βιαιοπραγία εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, καθώς δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα και κοινωνία να λύνουμε τις ιδεολογικές μας διαφορές ή να διευθετούμε τις αντικρουόμενες απόψεις κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Η δημοκρατία προϋποθέτει ανταλλαγή απόψεων και πλουραλισμό με στόχο την σύνθεση. Οι απόψεις που πιθανόν να μην υιοθετούνται, απορρίπτονται διά του διαλόγου αλλά και με την ετυμηγορία του λαού μέσω των εκλογών.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 09:11

Στην ίδρυση Σ.Μ.Α.Υ. προσανατολίζεται ο Δήμος Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Την ίδρυση και λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών (Σ.Μ.Α.Υ.) ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης μιλώντας σε ημερίδα για τη συμβολή της ανακύκλωσης στην επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε την Παρασκευή 18 Μαϊου το ΕΒΕ Κιλκίς σε συνεργασία με τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης επισκέφθηκε το Δήμο Γευγελή της FYROM όπου είχε συνάντηση εργασίας με το νέο Δήμαρχο του όμορου δήμου της γείτονος χώρας κ. Sasho Pockov, έπειτα από πρόσκληση του τελευταίου.
Στη συνάντηση μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας κ. Θεμιστοκλής Ανθρακίδης και ο Διευθυντής του Δήμου Γευγελή κ. Kire Janisliev, καθώς και στελέχη των δύο δήμων.

Ευρεία σύσκεψη με μόνο θέμα τον συντονισμό των φορέων του νομού στην διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.
Η σύσκεψη και οι βασικές προτάσεις επικεντρώθηκαν στην κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα δηλαδή μετά τις ανάλογες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Το φαινόμενο του Δημάρχου Κιλκίς Σισμανίδη θα εξακολουθήσει να απασχολεί την τοπική κοινωνία ακόμη και μετά την απoχώρησή του από το συγκεκριμένο αξίωμα και από την πόλη μας σε 12 με 18 μήνες.
Πέρα από την σωρεία ασυνεπειών και ανεπαρκειών επιδεικνύει και πρωτοφανή αυταρχισμό όταν κρίνεται για τις αυθαιρεσίες του.

Τη διαρκή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του κατά τα άλλα προσωρινού προσφυγικού καταυλισμού στη Νέα Καβάλα, ερήμην της δημοτικής αρχής καθώς και την αρξάμενη και συηνεχή αύξηση του πληθυσμού των προσφύγων επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας  θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 23η ΜΑΪΟΥ 2018 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα:

Το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Σ.Β.Α.Κ. 2017-2026) αποτέλεσε τη βάση της πρώτης θεματικής διαβούλευσης που άνοιξε με πρωτοβουλία του ο Δήμος Κιλκίς και είχε μεγάλη συμμετοχική ανταπόκριση. Η πρώτη θεματική διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την Τετάρτη 9 Μαϊου παρουσία φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την αστική κινητικότητα.