Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:03:50 μμ

Αυτοδιοίκηση

Επιστολή απέστειλε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος σε 173 Δημάρχους της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας με θέμα τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά στους Δασικούς Χάρτες. Με βάση την κείμενη νομοθεσία, σημειώνει στην επιστολή του, ο κ. Φάμελος οι Δήμοι έχουν την υποχρέωση να αναρτήσουν όρια οικισμών και οικιστικών.
πυκνώσεων στους Δασικούς Χάρτες. Αυτή η υποχρέωση εκπληρώθηκε το 2017 για 120 Δήμους σε όλη τη χώρα και εξυπηρετήθηκαν τα δικαιώματα των πολιτών σε αυτές τις περιοχές.

Υπογράφηκεπαρουσία του Υπουργού  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, η δανειακή σύμβαση μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 48 εκατ ευρώ, για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε τρεις Περιφέρειες της χώρας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Παιονίας Αθανάσιος Τζούρτζος με αφορμή και σχόλια που διατυπώθηκαν αναφορικά με τους λόγους που τον ώθησαν στην  παραίτησή του από την προεδρία της ΔΕΥΑ Παιονίας, δίνει σαφείς και μη επιδεχόμενες άλλης ερμηνείες απαντήσεις.
Επικοινωνήσαμε με τον κ. Τζούρτζο και ζητήσαμε να εξηγήσει το "γιατί" της παραίτησής του.

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 22:36

Τα ΚΑΠΗ της Παιονίας έκοψαν τις πίτες τους

Γράφτηκε από τον

Εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  έγιναν στα ΚΑΠΗ του Δήμου Παιονίας, παρουσία του Προέδρου του ΝΠΔΔ  Αιμίλιου Δεβετζόπουλου.
Συμμετείχαν οι ηλικιωμένοι μέλη  του ΚΑΠΗ, ενώ τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία  τους  ο Δήμαρχος  κ.  Χρήστος  Γκουντενούδης,  κ. Γεώργιος  Φράγγος, ο κ. Ελευθέριος Γαρόπουλος , ο κ. Κωστ. Μεμετζής , η  κ.  Έλενη Δούμου ,ο κ. Γιάννης Αλίρης, ο κ. Αθανάσιος Τζούρτζος,και ο  κ. Αθανάσιος Τραχανίδης .

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας σας προσκαλεί στην ημερίδα ενημέρωσης των κατοίκων & των φορέων της Δημοτικής Ενότητας Πολυκάστρου με σκοπό την παρουσίαση των υπηρεσιών που προσφέρει και των δράσεων που θα υλοποιήσει την Τρίτη 6 Μαρτίου και ώρα 18:00 μμ. στο Κέντρο Πολιτισμού & Πληροφόρησης στο Πολύκαστρο. Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των ημερίδων και για τις άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παιονίας.

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 21:19

Παιονία: Έργων Διάκρισις

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Παιονίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ 2018», όπου θα τιμήσουμε όπως κάθε χρόνο δημότες, φορείς και επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία και το Δημόσιο Συμφέρον.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα θεάτρου του πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε δύο  προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, μία για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ύψους 60 εκατ. ευρώ και μία για την υλοποίηση έργων συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων ύψους 50 εκατ. ευρώ, με τις οποίες ενεργοποιείται το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς ενέκρινε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετονομασίας και ονοματοδότησης οδών και πλατειών του Κιλκίς σε πρώην δημάρχους και πολίτες του Κιλκίς, καθώς αποφάσισε:

Η χαρά της πολιτιστικής δημιουργίας και της γόνιμης συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τους τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς της περιοχής κορυφώθηκε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς που έδωσαν τον εορταστικό τόνο με σύγχρονα αλλά και παραδοσιακά δρώμενα. Η ενθουσιώδης συμμετοχή φορέων και πολιτών και οι πολιτιστικές και αθλητικές συμπράξεις αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Κιλκίς μπορεί να απογειώσει το πολιτιστικό του προϊόν.

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 21:22

Παιονία: Νέα δέσμευση απόδοσης κατά χρήση του αεροδρομίου

Γράφτηκε από τον

Στην Αθήνα βρέθηκε το τριήμερο 13-15 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης καθώς είχε επαφές με υπουργεία και υπηρεσίες για την εξεύρεση λύσεων και απαντήσεων σε μείζονα θέματα που απασχολούν τη Δήμο.
Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κλάπα και συζήτησε θέματα που άπτονται της διαχείρισης του κέντρου φιλοξενίας της Νέας Καβάλας αλλά και της κάλυψης των δαπανών απορρύπανσης και την αποκατάστασης του περιβάλλοντος της περιοχής όπου διέμειναν επί μακρόν οι πρόσφυγες και μετανάστες στους άτυπους καταυλισμούς.