Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:20:14 πμ

Αυτοδιοίκηση

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 22:38

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα για ΠΑΘΕ

Γράφτηκε από τον

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη. Η σύσκεψη είχε ως μοναδικό θέμα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και δεκαετίες στο τμήμα της ΠΑΘΕ από Πολύκαστρο μέχρι τον κόμβο Χαλάστρας μήκους 44,2χλμ και το οποίο στερείται διαχωριστικού διαζώματος με αποτέλεσμα τα πολλά θανατηφόρα τροχαία κατόπιν μετωπικών συγκρούσεων. Ως γνωστόν σε 2 τροχαία εντός μιας εβδομάδας πρόσφατα (26/3 και 5/4) έχασαν τη ζωή τους 6 άτομα.

Συνάντηση εργασίας είχε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Κιλκίς κα Γεωργία Στρατούλη. Την κα Στρατούλη συνόδευε ο αρχαιολόγος της ΕΦΑ Κιλκίς κ. Νεκτάριος Πουλακάκης. Στη σύσκεψη μετείχαν ο βουλευτής κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, η περιφερειακή σύμβουλος κα Μιχαλία Καραμισάκη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς.

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 19:36

Διοίκηση και εργαζόμενη της ΔΕΥΑ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η πρόεδρος, Λένα Αναστασιάδου, τα μέλη της διοίκησης, ο διευθυντής Ηλίας Αβραμίδης, τα στελέχη και εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Κιλκίς έστησαν ένα γιορτινό τραπέζι, για ένα ευχάριστο διάλειμμα, στη διαρκή προσπάθειά τους για επαρκές και καθαρό νερό στην πόλη του Κιλκίς και στους οικισμούς του δήμου.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 23:02

Γκουντενούδης: Άλλα είπατε, τα αντίθετα κάνετε!

Γράφτηκε από τον

Ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα για το Κέντρο Φιλοξενίας Νέας Καβάλας όπου εκφράζει την δυσφορία και την ανησυχία του για την αθέτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων περί κατάργησης του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Νέας Καβάλας. Επισημαίνει μάλιστα ότι αντί κατάργησης παρατηρείται αύξηση των αφίξεων προσφύγων στο κέντρο.

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 21:17

Ούτε να μιλήσουμε μάς άφησαν!

Γράφτηκε από τον

Την έντονη διαμαρτυρία του και συνάμα τον προβληματισμό του για τον (αντι) δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Πολιτών που αντιτίθενται στη μελέτη για κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού έργου στο Πάικο, εξέφρασε με δήλωσή του στην εφημερίδα μας ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Τζούρτζος.

Και όμως, παρά τις συχνές και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες πολιτών για την αντιμετώπιση των αδέσποτων εκ μέρους της δημοτικής αρχής του Κιλκίς ο Δήμος Κιλκίς κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις πανελληνίως στην κατάταξη χρηματοδότησής του από την Πολιτεία αναφορικά με τις δαπάνες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 21:22

Να μπει επιτέλους φρένο στην ανθρωποθυσία

Γράφτηκε από τον

Το δεύτερο δυστύχημα σε ένα 15θήμερο με τους έξι νεκρούς συνολικά στον κατ' όνομα αυτοκινητόδρομο   Πολυκάστρου - Χαλάστρας σήμανε την εκ νέου κινητοποίηση των τοπικών αρχών του νομού που θα ζητήσουν μετ' επιτάσεως από την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της και να ανακατασκευάσει  το συγκεκριμένο τμήμα της ΠΑΘΕ, όπου λειτουργούν μάλιστα διόδια, με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου (διαχωριστικό στηθαίο, δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση).

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ως αντιδήμαρχος Κρουσσών ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Γιώργος Μπαλάσκας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) κ. Άρη Ξενόφο με θέμα την κατασκευή του τμήματος της ΠΑΘΕ από τα Μάλγαρα μέχρι το Πολύκαστρο αλλά και το θέμα των διοδίων.
Γνωστά και χιλιοειπωμένα αιτήματα που προσέλαβαν δραματική επικαιρότητα στις μέρες μας με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα.

Πριν ξεκινήσω την τοποθέτηση μου θα ήθελα να πω κάτι που πραγματικά με θλίβει. Από το 2010 όταν και δημιουργήθηκαν οι Καλλικρατικοί δήμοι είμαι εκλεγμένος και βρίσκομαι σ' αυτή την αίθουσα. Είναι η δεύτερη φορά που βλέπω αυτή την αίθουσα χωρίς να βρίσκεται ούτε ένας πολίτης για να μας παρακολουθήσει. Η προηγούμενη φορά ήταν στο προηγούμενο δημοτικό σύμβουλο.