Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 12:05:43 μμ

Πολιτική

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για το σοβαρότατο πρόβλημα που προέκυψε με το θέμα των συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α., ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης και ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς κατέθεσαν τροπολογία που αφορά στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται μέχρι της 7 Ιουνίου, στους συμβασιούχους.

Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 22:46

Αδιαφορία ή ανοησία;

Γράφτηκε από τον

Αν δεν αποτελεί επίδειξη αδιαφορίας τότε συνιστά παχυλή αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων που κλήθηκε να διαχειριστεί ω ς υπουργός Εσωτερικών. Περί του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη ο λόγος με αφορμή την απάντησή του σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς  για το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών απομακρυσμένων χωριών σε σχολεία.

Κυριακή, 25 Ιούνιος 2017 19:38

Περιοδεία και ομιλία Γιάννη Μπαλάφα

Γράφτηκε από τον

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα επισκεφτεί τον Νομό μας ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας.
Ο σκοπός της επίσκεψης έχει να κάνει με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μετά το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης, την οικονομική κατάσταση της χώρας και την πορεία του Μεταναστευτικού. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
- Επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό Νέας Καβάλας υπό την παρουσία του Βουλευτή Κιλκίς και μελών της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, και του Δημάρχου Παιονίας.

Σε διμέτωπο αγώνα αποδύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη σύμφωνα με όσα διακήρυξαν τα στελέχη της στο Κιλκίς την περασμένη Παρασκευή στον διάλογο ενόψει του προγραμματικού συνεδρίου της παράταξης. Οι κ. Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ, Ρούλης Εδιάρογλου από τις Κινήσεις Πολιτών, Πασχάλης Τόσιος από το ΚΙΔΗΣΟ και Χρήστος Σπίγκος από τη ΔΗΜΑΡ

Αναβλήθηκε για τις 2 Φλεβάρη του 2018 η δίκη της Μ. Αλτιπαρμακίδου, γραμματέα του ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ, η οποία δικαζόταν την Παρασκευή  στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς με τις κατηγορίες της «διατάραξης  οικογενειακής ειρήνης» και της «διέγερσης». Έξω από τα δικαστήρια πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση συμπαράστασης οι Οργανώσεις Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 10:28

Εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ο αγώνας του ΔΣΕ υπήρξε αναγκαίος, δίκαιος και μεγαλειώδης. Εξέφραζε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και καταπιεστών της. Αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά την οποία η αστική εξουσία γνώρισε το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια ύπαρξή της.

Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 22:58

ΚΚΕ: Μπροστά στη δίκη του μέλους της ΚΝΕ της ΤΟ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Αύριο, Παρασκευή 16 Ιούνη 2017, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη του μέλους της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΤΣ Κιλκίς, με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», έπειτα από την καταγγελία του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς Τάσου Χονδροματίδη.
Σε ανακοίνωσή της η Τ.Ο. Κιλκίς του ΚΚΕ αναφέρει:

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απαρτιζόμενο από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας  βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης(ΠΑ.ΣΟ.Κ) Λεωνίδα Γρηγοράκο , τον Γραμματέα της Ν.Ε  ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς Σταμάτη Παπουλίδη ,τον  πρώην Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ και μέλος της Κ.Π.Ε Γιώργο Φραγγίδη, τον Γραμματέα  της Δημοκρατικής  Αριστεράς Γρηγόρη Κυριακού επισκέφθηκε τις δομές υγείας του Ν.Κιλκίς(Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς,Κέντρο Υγείας Πολύκάστρου,Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Γουμένισσας).Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε προσυνεδριακή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  στο Δημαρχείο Αξιούπολης με ομιλητές τον Λεωνίδα Γρηγοράκο (ΠΑ.ΣΟ.Κ), Γιάννη Τούντα (ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ) Γρηγόρη Κυριακού (Δημοκρατική Αριστερά).

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017  και ώρα 7:00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων ¨Βασίλη Σεργιαννίδη¨ του Επιμελητηρίου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προσυνεδριακού διαλόγου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
με ομιλητές:

Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 23:01

Χρ. Γκόλιαρης: «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ – Μύθος και πραγματικότητα»

Γράφτηκε από τον

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο βιβλίο του κ. Γκόλιαρη Χρήστου, με τίτλο «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Μύθος και πραγματικότητα». Το βιβλίο στην 1η του αυτή έκδοση κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική-ψηφιακή μορφή από τις εκδόσεις Easywriter.gr
Στόχος του  βιβλίου αυτού (όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του) είναι η πολιτική εγγραματοσύνη, δηλαδή μια πρώτη συστηματική προσέγγιση, με το συγκεκριμένο αντικείμενο το σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας, ώστε ο ενημερωμένος πολίτης να μπορεί να μελετά και να κρίνει ιδέες, ιδεολογίες και πολιτικές.
Το βιβλίο αυτό (45 σελίδες) είναι μια πολύ μικρή εισαγωγή στην ιδεολογία και την πράξη του σοσιαλισμού, ο οποίος αποτελεί μαζί με το φιλελευθερισμό τις δύο από τις κυριότερες πολιτικές θεωρίες οι οποίοι  παρουσιάστηκαν  ανά τους αιώνες με διάφορες ονομασίες και εκδοχές. Για να καταφανεί η ουσία του σοσιαλισμού, στην εργασία  αυτή παρουσιάζεται  αρχικά μια ιστορική αναδρομή του ανά τους αιώνες, με κύριο εστιασμό  στην Ευρώπη. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι  μορφές και τα είδη του σοσιαλισμού διαχρονικά, παράλληλα με μια πολύ περιεκτική κριτική ματιά. Κατόπιν καταγράφεται μια μικρή αναφορά του σοσιαλισμού στην Ελλάδα από τη δημιουργία ελεύθερου κράτους μέχρι σήμερα και στο τέλος  ο συγγραφέας καταθέτει τις  προτάσεις του για την ελληνική πραγματικότητα.  
 Το βιβλίο διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Για το «κατέβασμά»  του, μεταβαίνετε στην ιστοσελίδα www.easywriter.gr  και στην κατηγορία «κριτική και δοκίμιο», το βρίσκετε και πριν το  αποθηκεύσετε θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στον οποίο θα καταγράψετε μόνο το email σας και έναν προσωπικό κωδικό αριθμό.