Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, 5:28:13 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2017 14:45

Κιλκίς: Εγκατέλειψαν χασίς σε δύο αυτοκίνητα

Γράφτηκε από τον

Η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει οδηγό ο οποίος έπειτα από καταδίωξη σε περιοχή του δήμου Παιονίας Κιλκίς, εγκατέλειψε σε αγροτοδασική έκταση 93 κιλά χασίς προκειμένου να ξεφύγει και να μην συλληφθεί.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητο, μάρκας Volkswagen, που χρησιμοποιούσε ο δράστης, ενώ κοντά στο ίδιο σημείο βρέθηκε λίγο αργότερα και δεύτερο εγκαταλελειμμένο όχημα με 14 κιλά χασίς, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνολικά οι αστυνομικές Αρχές κατέσχεσαν περισσότερα από 107 κιλά τής συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας. Πιθανολογείται δε ότι πίσω από τις παραπάνω περιπτώσεις βρίσκεται κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Ζευγάρι που ενέχεται σε οργανωμένο κύκλωμα κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν στα Μάλγαρα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 51 και 28 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα).

Από τον Σωτήρη Χρυσάφη πήραμε μια επιστολή που μας δίνει την ευκαιρία δημοσιεύοντάς την να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας στη μουντή εποχή που ζούμε.
«Αγαπητέ Κώστα, θα ήθελα να γίνει γνωστή η πλουσιοπάροχη προσφορά ενός διακεκριμένου Κιλκισιώτη πρώτης γενιάς, του Χρήστου Ζιώγα,

Η Διεύθυνση Διαβατηρίων & Εγγράφων Ασφαλείας διαρθρώνεται σε τέσσερα (4) Τμήματα.
1ο Τμήμα Εισαγωγής Δεδομένων και Διεκπεραίωσης--Παραλαμβάνει τις αιτήσεις και τα λοιπά δικαιολογητικά από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες και Προξενικές Αρχές, στις οποίες έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους.

Ανακοινώθηκε από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς ο τελικός ενιαίος αξιολογικός πίνακας υποψηφίων Διευθυντών-Διευθυντριών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Ανακοινώθηκε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς ο τελικός ενιαίος αξιολογικός πίνακας υποψηφίων Διευθυντών-Διευθυντριών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 20:40

Μεταφερθείτε στο νέο κτήριο

Γράφτηκε από τον

Εντείνεται η  πίεση της κυβέρνησης προς τη διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας  για τη μετεγκατάσταση του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς στο νέο του κτήριο.

Τρίτη, 18 Ιούλιος 2017 20:31

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 16 Ιούλη 2017, και παρά την κακοκαιρία και την βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε από το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κιλκίς εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Μεταλλικιώτες αγωνιστές και αγωνίστριες, που έδωσαν τη ζωή τους στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες

Ως προς τον τρόπο χρήσης των Α.Τ.Μ.
• Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

«Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας. Σύμφωνα με στατιστικές, 52%του πληθυσμού της γης αποτελούν οι γυναίκες, οι οποίες ζουν περισσότερα χρόνια αλλά έχουν περισσότερες ανάγκες σε περίθαλψη και θεραπεία»
Αυτά τόνισε ανάμεσα σε άλλα η Έλσα Αβραμίδου, γιατρός εργαζόμενη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς με θέμα «Γυναίκα και Υγεία». Η πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση όσο και οι ερωτήσεις-παρεμβάσεις από το κοινό, ανέδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας τόσο στο Κιλκίς όσο και στο σύνολο της χώρας, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια φροντίδα και πρόληψη. Επίσης  τονίσθηκε το γεγονός των διαφορετικών αναγκών των γυναικών σε κάθε φάση της ζωής τους. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 5μηνης καμπάνιας της ΟΓΕ, Μητρότητα-Εργασία-Ελεύθερος χρόνος.
«Η καλή υγεία των γυναικών των λαικών οικογενειών και η φροντίδα της, είναι βασική προυπόθεση για να έχουν τη δυνατότητα να φέρουν στον κόσμο ένα υγιές παιδί, είναι σημαντικός παράγοντας για μια ποιοτική ζωή»
«Και όμως σήμερα σε αυτόν τον αιώνα με τέτοια αλματώδη πρόοδο της επιστήμης της ιατρικής και της βιοτεχνολογίας πολλές και όλο περισσότερες είναι οι γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά τα ανθρώπινα επιτεύγματα με κόστος την ίδια τη ζωή τους»
Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να ζούμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Την υγειά μας θα την βρούμε, τόσο οι γυναίκες των λαικών οικογενειών, οι εργαζόμενες οι άνεργες, νεότερες και μεγαλύτερες, αν παλέψουμε μαζί με όλο τον λαό μας, για να φύγει από τη μέση ο παράγοντας κέρδος και στον κλάδο της υγείας.

Σελίδα 1 από 830