Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, 5:21:18 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς, σε βάρος 30χρονου και 31χρονης, καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι την 7-9-2017 σε περιοχή του Κιλκίς, ο 30χρονος από κοινού με μία συνεργό του, προσέγγισαν 86χρονη ημεδαπή και την έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ,  προσποιούμενοι συνεργάτες συγγενικού της προσώπου. Επιπλέον, ο 30χρονος προσπάθησε να αφαιρέσει από την κατοχή της 86χρονης, ένα πορτοφόλι, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και διέφυγαν με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 31χρονης ημεδαπής.

Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 21:58

Έρευνα αγοράς για μίσθωση κτηρίου Το.Μ.Υ. και στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Έρευνα αγοράς και στο Κιλκίς για τη διερεύνηση ύπαρξης κτιρίων για τη στέγαση Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ) προκήρυξε η  Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.
 προκειμένου να υποστηρίξει το έργο που παρέχουν οι δημόσιες δομές παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με σκοπό της ίδρυση Τοπικών Μονάδων Υγείας.
Η έρευνα αυτή αποσκοπεί στην προκαταρκτική διερεύνηση ύπαρξης κατάλληλων κτιρίων, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η διαδικασία προκήρυξης της  μίσθωσης των κτιρίων.Η έρευνα αφορά πέραν του Κιλκίς και στις  περιοχές των Νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Σερρών, Χαλκιδικής,  και Θεσσαλονίκης, και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν σχετική πρόταση.

Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 21:53

Κιλκίς: Δικαστικό είναι και ...γυρίζει

Γράφτηκε από τον

Παρήλθε και η προθεσμία του Σεπτεμβρίου που ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έθεσε στην προ μηνών επίσκεψή του για διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων περί την χρήση του κτηρίου της Μητρόπολης (πρώην εκκλησιαστικού λυκείου) ως Δικαστικού Μεγάρου. Υποτίθεται ότι πλέον θα ξεκινούσαν τα έργα διαμόρφωσης του τετραόροφου κτηρίου για να στεγαστούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες οι ταλαιπωρούμενες υπηρεσίες της δικαιοσύνης στο Κιλκίς.

Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος 2017 21:38

Πόσες κότες δικαιούστε να εκτρέφετε;

Γράφτηκε από τον

Πουτ δε κοτ νταουν...

 

Η κρίση δημιουργεί τις δικές της εντάσεις. Κάποτε  επί εποχής πετρελαίου θέρμανσης - δεν πάνε πολλά χρόνια- στις πολυκατοικίες διεξαγόταν κάθε χειμώνα ένας άτυπος εμφύλιος πόλεμος με την πληρωμή των κοινόχρηστων, τις ώρες λειτουργίας του καυστήρα κ.ο.κ.
Με την επιδείνωση της κρίσης η ένταση μεταφέρθηκε στις αυλές. Ή μάλλον εκκινεί από τις αυτές. Πλήθυναν οι καταγγελίες πολιτών στο Κιλκίς ότι γείτονές τους σε μονοκατοικίες ή διώροφα εκτρέφουν στις αυλές τους κότες, περιστέρια και λοιπά ...φαγώσιμα είδη.
Βεβαίως η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Κιλκίς επιλαμβάνεται, αλλά το θέμα είναι η ένταση που δημιουργείται μεταξύ γειτόνων.

Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017 10:57

Επιμελητήριο των κομμάτων ή των επιχειρηματιών;

Γράφτηκε από τον

Του Κώστα Τερζενίδη. 

 

Το τελευταίο διάστημα η κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας κάνει κινήσεις και προσπάθειες προκειμένου να συγκροτήσει ένα κομματικό ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Δυσκολεύεται αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται.
Πριν από λίγες ημέρες και η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και πήρε τις καταστάσεις των μελών του Επιμελητηρίου, προκειμένου και αυτή να ζυγιάσει τις δυνάμεις της για το αν θα κατεβάσει ή όχι κομματικό ψηφοδέλτιο!
Δικαίωμά τους; Βεβαίως, αναφαίρετο και πολιτικά αιτιολογημένο, με βάση και την κομματικο-πολιτική κουλτούρα αυτής της χώρας. Εξ άλλου, είναι γνωστό πως… εδώ είναι Βαλκάνια!

Συνελήφθη χθες (19-9-2017) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας 58χρονος ημεδαπός, για κατοχή κάνναβης και όπλων.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και βεγγαλικών.

Η εκδήλωση που έχει τον τίτλο ''ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ''  θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη του Κιλκίς, από 08:00 έως 14:00, στο κέντρο της πόλης και σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οδική ασφάλεια και τις τραγικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων.

Μάγεψαν οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς στο περίπτερο που έστησαν στο Κέντρο του Κιλκίς το κοινό της πόλης, με την παρουσίαση των δράσεων όλων των τμημάτων καθώς και με τη διανομή χρήσιμου πληροφοριακού υλικού.

Η ανταπόκριση από τους Κιλκισιώτες ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας.

Με τέτοιους όμως Εθελοντές όλα ξεπερνιούνται. Αυτοί που έδωσαν και κέρδισαν τη μάχη στο προσφυγικό, αυτοί που καθημερινά δίνουν με απόλυτη επιτυχία τη μάχη της στήριξης των συνανθρώπων μας, αυτοί είναι που μάγεψαν τους συμπολίτες μας με το χαμόγελό τους, με την καλοσύνη τους, με την προθυμία και γενικότερα με την Ερυθροσταυρική τους νοοτροπία. Το ΔΣ είναι υπερήφανο που έχει στις τάξεις του τέτοιους Εθελοντές και τους ευχαριστεί από βάθους καρδίας.

Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 20:58

Κήπος - χασισοφυτεία

Γράφτηκε από τον

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας 49χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε ο 49χρονος σε περιοχή του Κιλκίς, όπου σε παρακείμενο στην οικία του ειδικά διαμορφωμένο χώρο, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 35 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2 έως 4 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, σε αποθήκη της οικίας του, εντοπίσθηκε κάνναβη συνολικού βάρους 16 κιλών και 121,4 γραμμαρίων και συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 22:27

Υποδειγματική η λειτουργία του Τμήμ. Ασφάλειας Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ευχαριστούμε  θερμότατα τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και όλη τη δύναμη του Τμήματος για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στο κάλεσμα μας σχετικά με ένα δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε.
Η υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα και το ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας του Κιλκίς αποδείχθηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο δικό μας πρόβλημα, όπως άλλωστε αποδεικνύονται σε κάθε περίπτωση όπου τίθεται σε κίνδυνο η ζωή, η περιουσία, η τάξη  και παν έννομο αγαθό που πρέπει να απολαμβάνουν  σε μια ευνομούμενη χώρα οι πολίτες της.

Σελίδα 1 από 839